Promo

upisi u tijeku

Započeli upisi u Program Osječkog Smanjivanja Težine (POST)

Započeli upisi u Program Osječkog Smanjivanja Težine (POST)

Gimnastičko društvo Osijek – Žito započelo je s upisima novih članova u program mršavljenja POST odnosno u Program Osječkog Smanjivanja Težine

Program je osmišljen temeljem suvremenih znanstvenih spoznaja o debljini jednako kao i o razlozima neuspješnosti brojnih dijeta. Program je nazvan POST (Program osječkog smanjivanja težine), a temelji se na teorijskom znanju fiziologije probave, jedenju u vremenskom okviru, vježbama opuštanja, skrivenom fitnesu te pravom postu za one koji trebaju provesti veći zahvat. Krajnji je cilj ne samo dovesti polaznike do njihovog cilja, nego ih i osposobiti za daljnje uspješno i samostalno održavanje zdrave tjelesne težine.Sam program već je prošlo više desetaka korisnika, a sami polaznici nisu skrivali oduševljenje POST-om.

 „Osjećam se izvanredno jer sam uspjela ostvariti svoj cilj. Postala sam zdravija, nisam imala niti jedan napad astme prošle zime i u roku od 6 mjeseci smršavila sam 13 kilograma. Naravno da se onda čovjek lakše kreće, da ga manje bole leđa i koljena i lakše prolazi kroz svakodnevnicu“, podijelila je svoje dojmove s nama Silvana Faller, polaznica programa.

POST je osmišljen temeljem iskustva i znanja koja posjeduju voditelji programa - prim. dr. sc. doc. Mario Ćurković, spec. obiteljske medicine te Dražen Gorjanski, spec. obiteljske medicine.„Ovaj program provodimo doktor Gorjanski i ja unazad godinu i pol dana te smo do sada imali 4 skupine polaznika. Program se sastoji od predavanja koja se održavaju jednom tjedno u večernjim satima. Tijekom naših sastanaka, s polaznicima prolazimo cijeli niz predavanja koja se odnose na debljinu kao rizični čimbenik za mnoge bolesti, na modele i način kako nefarmakološkim metodama možemo pomoći našim polaznicima da smanje tjelesnu masu. Osim toga, mi pružamo potporu našim polaznicima u smislu da kad završe program mogu ga nastaviti u sklopu programa POST+ gdje se sastajemo jednom mjesečno s našim polaznicima koji su završili program. Tijekom tih sastanaka pratimo njihov daljnji napredak nakon što su završili osnovni program i oni nam šalju svoje podatke o tjelesnoj masi, o opsegu struka i bokova, osjećaju gladi i nakon toga se sastajemo jednom mjesečno i nakon kratke rekapitualacije dosadašnjih rezultata komentiramo program i jesu li zadovoljni, što im treba, što im nedostaje i općenito sva iskustva koja imaju tijekom osnovnog programa i tijekom nastavka u sklopu programa POST+“, izjavio je jedan od kreatora programa, doc. prim. dr. sc., Mario Ćurković, spec. obiteljske medicine.

Iskustvo rada s nekoliko prijašnjih grupa, potvrdilo je kvalitetu programa i ispravnost postavljenih metoda kada je riječ o smanjenju tjelesne težine.

 „Za sada provedba programa ide fantastično. Rezultati su iznimno dobri, a riječ je o postotku između 10 i 15% gubitka tjelesne mase u prvih šest mjeseci što je uistinu dobar rezultat i mi se nadamo da smo osim samog gubitka tjelesne mase polaznicima pružili i niz drugih sadržaja kojima su si mogli olakšati provođenje programa, ali i nošenje sa stresom i drugim izazovima u životu.“ – dr. sc. Dražen Gorjanski, spec. obiteljske medicine.

UVODNO PREDAVANJE

Za sve zainteresirane, 26. i 27. kolovoza u Sokol Centru (Kralja Zvonimira 5, Osijek. II. kat – pristup liftom) u 19 i 20 sati održat će se uvodna predavanja gdje će biti prezentiran sam program.

Napomena: broj mjesta na uvodnom predavanju je ograničen, a rezervaciju istog moguće je dobiti pozivom na broj 091 514 3760.

Sam program kreće 1. rujna, a cijena je 400,00 HRK mjesečno (program traje 5 mjeseci).

„Savjetovala bih svima koji se bore s viškom kilograma da osvijeste da se treba na vrijeme pozabaviti sam sobom - najviše zbog zdravlja. Nije primarno ljepota u pitanju nego naš suživot s kilogramima treba postati normala kako bi se svatko od nas dobro osjećao u svom tijelu i da može kvalitetno kročiti kroz život“, potvrdila je gospođa Silvana.

Više informacija o samom programu pronađite na sljedećem linku.


Izdvojeno

Reci što misliš!