za bebe i djecu od 0-6 godina

Odgoj s glazbom Lane Marasović odnedavno dostupan i u Osijeku

PROMO

Same radionice kroz glazbu razvijaju motoričke sposobnosti, komunikaciju, socijalne vještine, mentalne sposobnosti, izražavanje emocija i kreativnost, a potiču se principi povezujućeg roditeljstva pa je ovo mjesto gdje se roditelji mogu povezati s djetetom dok uživa uz glazbu

Inovativan program Odgoj s glazbom kojeg je osmislila Lana Marasović, glazbenica iz Splita koja se nakon završene glazbene akademije educirala u području Orff Schulwerka, odnedavno je dostupan i u Osijeku.

“Na našim radionicama upoznajemo djecu s glazbom od najranije dobi, slušamo različite glazbene žanrove, pjevamo, plešemo, sviramo instrumente…”, rekla nam je Ines Čulo, vlasnica osječke franšize.

Voditeljice su akademske glazbenice obučene za rad s djecom, a Odgoj s glazbom radionice su namijenjen za bebe i djecu od 0-6 godina.

Programi koje imaju su:

  • MUSICA&BABY (za bebe od 4-7 mjeseci i 8-12 mjeseci)
  • JEDNOGODIŠNJACI
  • DVOGODIŠNJACI
  • TROGODIŠNJACI
  • 4-6 GODINA
  • OPEN AIR KONCERT ZA BEBE I DJECU

“Cijeli program je osmišljen da pruži alat roditelju za bolje razumijevanje svog djeteta, a sve kroz igru i glazbu”, dodaje Čulo.

Same radionice kroz glazbu razvijaju motoričke sposobnosti, komunikaciju, socijalne vještine, mentalne sposobnosti, izražavanje emocija i kreativnost, a potiču se principi povezujućeg roditeljstva pa je ovo mjesto gdje se roditelji mogu povezati s djetetom dok uživa uz glazbu.

Također, potiče se razvoj govora uz  brojalice, korištenjem onomatopeje i poticanjem djece da je ponove, ponavljanjem iste pjesme za početak svakog sata, pokretom uz glas u zadanom vremenu, aktivacijom dijafragme te aktivacijom jezika i vilice.

“Razvijamo vestibularni sustav odgovoran za ravnotežu, potičemo osjetilo propriocepcije, a sa uzrastom od 4-6 najviše se fokusiramo na dikciju i bolji izgovor, razvijamo akomodaciju oka, sve više oštećenu ekranima, finu motoriku, radimo na sferi logike i razvijamo koncentraciju i fokus na zabavan način”, dodaju u Odgoju s glazbom Osijek.

Sve voditeljice prolaze edukaciju o ranom razvoju i roditeljstvu pri IPD centru, kao i edukaciju iz senzomotorike.

Više informacija o programima potražite na njihovim Facebook i Instagram profilima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari