visokokvalitetno meso s domaćih, lokalnih farmi

Najukusniji blagdanski ručak uz kvalitetno domaće meso iz Mesoprerade

Uz kvalitetno meso i nekoliko savjeta za pripremu osigurajte ručak za pamćenje

Prema nekim tradicionalnim običajima pečenka se poslužuje odmah iza polnoćke – kada Badnja večer postane božićna noć. Tada, nakon cjelodnevnog posta, ta će savršeno ispečena svinjska pečenka biti posebno “slatka” jer njezin osebujni okus i miris postaje dio još jedne tople obiteljske uspomene. Ako ne tada, pečenka ima središnje mjesto i glavnu ulogu na stolu za svečani božićni ili novogodišnji ručak. Uz način pripreme koji može varirati ovisno o ukusu, kvaliteta mesa ključna je za omiljenu deliciju, a visoka kvaliteta svježeg mesa postiže se proizvodnjom na najvišim standardima i kontroliranim podrijetlom. Takvo ćete visokokvalitetno meso s domaćih, lokalnih farmi pronaći u mesnicama Mesoprerade koje su dostupne diljem Slavonije.

Mreža mesnica Mesoprerade konstantno unapređuje svoje poslovanje i pravo je mjesto za istinske ljubitelje mesa i mesnih prerađevina – uz svježe meso iznimne kvalitete sa slavonskih farmi možete pronaći i brojne druge delicije poput mesnih prerađevina pripremljenih po tradicionalnoj recepturi koje mogu biti odlično predjelo na blagdanskom stolu ili ako ne želite potpuno tradicionalni blagdanski ručak, pripremite vrhunske dry ili wet aged steakove i iznenadite obitelj malo drugačijim menijem.

Kako do savršene pečenke?

Kao što smo naglasili, sve kreće od kvalitetnog komada mesa. Ukoliko niste sigurni kako odabrati dobar komad za vaš ručak, posavjetujte se s našim ljubaznim i iskusnim mesarima. Meso pokušajte nabaviti nešto ranije kako biste ga dan prije pečenja mogli nasoliti. Ovakvim načinom pripreme osigurat ćete sočnost mesa i svima omiljenu hrskavost korice (za dodatnu hrskavost svakako prije pečenja dobro posušite meso). Meso pecite na srednje visokoj temperaturi (u poklopljenoj posudi) uz korjenasto povrće i ne zaboravite ju katkada zaliti sokovima koji pritom nastaju. Pod kraj pečenja otklopite posudu kako bi se meso dodatno zapeklo. Podsjećamo da je na svaki kilogram mesa potrebno otprilike oko sat vremena pečenja.

Dobar tek i sretne blagdane želi vam Mesoprerada!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari