za djecu od 5 do 17 godina u Vinkovcima i Osijeku

Algorithmics – uranjanje u fascinantan svijet razvoja igara i prvi koraci k svladavanju tražene i vrijedne vještine za budućnost – programiranja

Obrazovna platforma Algorithmics u Osijeku i Vinkovcima razvija individualni program učenja za svakog učenika, a djecu uče certificirani profesori

Posljednjih nekoliko godina naša djeca sve su više iza ekrana računala, mobitela i tableta, ali to ne razvija njihove kognitivne sposobnosti. Sadržaj koji prate većinom je zabavnog karaktera te nisu ni svjesni svih mogućnosti koje im nude uređaji na kojima provode toliko vremena. Iako mnoge škole podučavaju informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, velik broj učenika nema niti osnovne vještine programiranja koje će u bliskoj budućnosti postati presudne za sve, bez obzira na zanimanje kojim će se baviti.

Algorithmics je međunarodna škola programiranja za djecu od 5 do 17 godina.  Algorithmics uči djecu kako razvijati računalne programe, ali što je još važnije, razvijaju logički način razmišljanja, kreativnost i znatiželju. Pomažemo im da postanu ono što žele. Naši učenici u potpunosti razumiju kako programiranje funkcionira, a ne svodi se samo na kopiranje koda kojega je napisao učitelj tijekom sata. Istina je da ne žele svi biti programeri, ali u bliskoj budućnosti programiranje će biti prijeko potrebna vještina.

Razvoj kritičkog razmišljanja jedna je od univerzalnih vještina koje škole često zanemaruju, a može primijeniti na bilo koji od predmeta: matematika, znanost, jezici i humanističke znanosti.

Mnogi od nas pitaju se koliko su predmeti u školi relevantni u kasnijem životu, što će nam korjenovanje prilikom kupovine namirnica ili  što čini stanicu u organizmu te crtanje heksagona. Međutim, pomoću Algorithmics-a, naši učenici uče poduzetničke vještine i poduzetnički način razmišljanja koji će im biti od koristi tijekom njihovog školovanja, ali još bitnije, tijekom ostvarenja karijere.

Složit ćete se kako je programiranje jedna od najvrednijih i najtraženijih vještina 21. stoljeća. Čak i ako naši učenici odaberu drugi karijerni put, svaki će poslodavac znati prepoznati vrijednost vještine programiranja.

Stvaranje algoritama nije jedino čime se bave naši učenici – oni najmanji spašavaju princeze i grade svemirske rakete! Na ovaj način razvija se njihova znatiželja te ne gube interes za obrazovanje.

Programi škole programiranja su:

  • Vitez programiranja (5-7 godina)
  • Digitalna pismenost (7-9 godina)
  • Mars Akademija (8-12 godina)
  • Python Start (12-13 godina)
  • Phyton Pro (14-17 godina)

​Obrazovna platforma Algorithmics razvija individualni program učenja za svakog učenika i pomaže učitelju pri analizi napretka svakog učenika u skupini.

Svi naši učitelji prolaze obuku i dobivaju detaljne smjernice prije nego počnu izvoditi nastavu. Stalno pratimo rad naših učitelja i napredak naših učenika te organiziramo programe obuke i seminare kako bismo unaprijedili svoje vještine u području programiranja, psihologije i podučavanja.

Naš program obuke razvio je međunarodni tim obrazovnih stručnjaka, uključujući Dereka Breena, svjetski poznatog učitelja programiranja za djecu i autora udžbenika kreativnog programiranju za djecu prevedenog na 7 svjetskih jezika.

Diljem svijeta 200 000 djece već pohađa Algorithmics u više od 40 zemalja svijeta, uključujući SAD, UK, Španjolsku i Indiju.

Požurite i prijavite se na besplatne ogledne sate u Vama najbližem centru, putem weba: https://vinkovciosijek.alg.academy/

Za više informacija zapratite nas na Instagramu i Facebooku.

Vaš Algorithmics

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari