naruči odmah

Najbrži način do najfinije veganske pizze u Osijeku!

Pauza.hr

Tajna posebnosti veganske pizze skriva se u jednom od osječkih restorana što potvrđuju stalne narudžbe Osječana preko web servisa Pauze

Talijanska ljepotica podrijetlo vuče iz Napulja gdje je otvorena prva pizzeria u kojoj se i danas može probati poznata Napolitana, a iz talijanske regije proširila se cijelim svijetom. Pizzu teško možemo zamisliti bez osnovnih sastojaka poput umaka od rajčice, sira, maslina te suhomesnatih proizvoda kao što su šunka, pršut pa čak i kobasice. Dodacima i sastojcima nema granica, no već se godinama na internetu vode polemike oko onog najkontroverznijeg – ananasa. Koji su noviteti u pizza svijetu te postoji li pizza bez mesnog priloga istražili smo surfajući najstarijim web servisom za dostavu hrane u Hrvata, poznatom Pauzom.


Humus umjesto ananasa

Tajna posebnosti veganske pizze skriva se u jednom od osječkih restorana što potvrđuju  stalne narudžbe Osječana preko web servisa Pauze. “Veganska pizza  zvuči kao oksimoron, no na nju možete staviti gotovo svaku vrstu povrća. Pelati, sir, gljive, artičoke, pečene tikvice i paprika, karamelizirani luk i origano idealni su sastojci za vegetarijansku pizzu. Za razliku od vegetarijanske, veganska pizza nema kravlji sir, već onaj veganski. Osim veganskog sira, ljubitelji pizze mogu odabrati humus ili tofu na svojoj pizzi, ovisno što više preferiraju. Naravno, što više – to bolje. Izbor je zbilja velik, a mi smo ponosni što su naši sugrađani to prepoznali”, objasnio nam je tajnu uspjeha vlasnik City Fooda, Roland Čepčik.

Vegetarijanstvo nije jednako veganstvu

Nema pravila oko nadjeva za pizzu, dopušteno je sve i ništa nije zabranjeno. Prilagodljivost sastojaka njezina je čar, a inovacije su  naročito poželjne upravo u vegetarijanskoj i veganskoj verziji. Vegetarijanci obično ne jedu meso, perad ili ribu, a njihova prehrana većinski se sastoji od voća, povrća, žitarica, jaja i mliječnih proizvoda. Veganska prehrana slična je vegetarijanskoj, no vegani osim mesa, peradi i ribe ne jedu jaja i mliječne proizvode. Ako ste vegan ili vegetarijanac i dosta vam je toga da u tražilicu upisujete “miješana bez šunke”, onda je City Food mjesto za vas!

Do pizze u tri klika

Možemo zaključiti kako u pizzi uživaju zaista svi – ljubitelji mesa, ribe i morskih plodova,  vegetarijanci i vegani te oni najhrabriji – ljubitelji voća. Bezbroj je oblika i kombinacija, a svi se slažu u jednome – pizza je najukusniji i najbrži ručak! Pauza se pobrinula za to da ne morate “prljati ruke” u pripremi savršeno mekanog tijesta za pizzu već u tri koraka možete odabrati i naručiti veganske i vegetarijanske pizze od pizza majstora iz City Fooda.

Pauzini partneri dostavljači bit će na vašem kućnom pragu i prije nego se oglasi zvono za pauzu. Čak i ako lokalpatriotski često naručujete “slavonsku pizzu”, izazivamo vas da iznenadite svoje okusne pupoljke novitetima i isprobate vegansku varijantu pizze. Ako uskoro planirate kućno druženje, a vaši prijatelji nisu obožavatelji pizze, zakusku za tulum možete naručiti iz restorana poput Galije, dok će se za desert pobrinuti Gold by Waldinger.

Pauza misli na sve pa da grla ne bi ostala suha pobrinut će se Metro u kojem možete pronaći i ukrase za vašu zabavu!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari