
Prije nekoliko mjeseci, u Osijeku je otvoreno novo mjesto na gastronomskoj karti Osijeka – Pizza Napoletana & Bar Ventidue. Vlasnik restorana je Darko Bojanić, osječki ugostitelj koji već pet godina uspješno vodi Pivnicu Merlon te je upravo s tim objektom uspio u osječku restoransku ponudu donijeti novine – burgere, rebarca, krilca…
Ventidue na talijanskome znači broj “22” koji predstavlja lokaciju na kojoj se restoran nalazi – Stjepana Radića 22. Kako bi se dodatno prikazala ljepota regije Kampanija kroz vizualni identitet, koristi se svijetlo ružičasta boja, ali i cvijet bugenvilije, tipičnog za tu regiju.
Ventidue na gastronomsku scenu donosi
Napoletanu. Za razliku od romane,
napolitana se nikada ne prodaje na komad, mora biti sočna,
sa puno više umaka od drugih pizza. Njena standardna veličina je
od 26 do 30 cm. Peče se oko 90 sekundi na temperaturi od
otprilike 450 stupnjeva celzijusa – vrlo je važno da se zadrži
izvorni okus namirnice. Namirnice uvoze izravno iz Italije, od
dobavljača Mainardi, kako bi doveli originalne
okuse upravo u Osijek.
S obzirom na koncept i barski dio, u ponudi se nalaze i vrhunski
kokteli: Bellini, Tom Collins, Negroni, Moscow Mule, Whiskey
Sour…
Ovaj vikend, četvrtak, petak i subotu, u pizzeriji se poseban naglasak stavlja na koktele, koje će pripravljati i prezentirati vrhunski barmeni. U sklopu ova tri dana, organiziran je i Happy Hour, od 16:00h do 19:00h, uz promotivnu cijenu koktela od -20%.