novitet u osijeku

Vrhunski barmeni, sjajni kokteli ovaj vikend u Radićevoj 22

Prije nekoliko mjeseci, u Osijeku je otvoreno novo mjesto na gastronomskoj karti Osijeka – Pizza Napoletana & Bar Ventidue. Vlasnik restorana je Darko Bojanić, osječki ugostitelj koji već pet godina uspješno vodi Pivnicu Merlon te je upravo s tim objektom uspio u osječku restoransku ponudu donijeti novine – burgere, rebarca, krilca…

Ventidue na talijanskome znači broj “22” koji predstavlja lokaciju na kojoj se restoran nalazi – Stjepana Radića 22. Kako bi se dodatno prikazala ljepota regije Kampanija kroz vizualni identitet, koristi se svijetlo ružičasta boja, ali i cvijet bugenvilije, tipičnog za tu regiju.

Ventidue na gastronomsku scenu donosi Napoletanu. Za razliku od romane, napolitana se nikada ne prodaje na komad, mora biti sočna, sa puno više umaka od drugih pizza. Njena standardna veličina je od 26 do 30 cm. Peče se oko 90 sekundi na temperaturi od otprilike 450 stupnjeva celzijusa – vrlo je važno da se zadrži izvorni okus namirnice. Namirnice uvoze izravno iz Italije, od dobavljača Mainardi, kako bi doveli originalne okuse upravo u Osijek.

U ponudi se trenutno nalazi 13 pizza, Focaccia Bianca, dvije talijanske salate Prosciutto e Pera i Capri Burrata te deserti Choco Nocciola i Cannolo Sicilliano. Također, pizze mogu biti pripremljene i s bezglutenskim tijestom. Uskoro će se ponuda proširiti i na sendviče.

S obzirom na koncept i barski dio, u ponudi se nalaze i vrhunski kokteli: Bellini, Tom Collins, Negroni, Moscow Mule, Whiskey Sour…

Ovaj vikend, četvrtak, petak i subotu, u pizzeriji se poseban naglasak stavlja na koktele, koje će pripravljati i prezentirati vrhunski barmeni. U sklopu ova tri dana, organiziran je i Happy Hour, od 16:00h do 19:00h, uz promotivnu cijenu koktela od -20%.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari