Susi's cakes i OPG Stari dud

Predstavljanje primjera najbolje prakse – projekt D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha

U sklopu projektnih aktivnosti projekta D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha - UP.01.3.1.01.0059, Centar za poduzetništvo Osijek kao nositelj, te Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. i Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice, organizirali su posjete lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na području općine Erdut

Kao primjere najbolje prakse izabrali smo Seljačko gospodarstvo Petrijevčanin – Susi’s cakes u Aljmašu i OPG Stari dud u Erdutu.

Seljačko gospodarstvo Petrijevčanin ima zanimljivu priču o svom poslu –  odlučili su renovirati suprugovu staru kuću u Aljmašu i ondje otići na godišnji odmor. No, umjesto kraćeg zadržavanja, u Aljmašu su već 17 godina, gdje je ova nesuđena  medicinska sestra ubrzo pronašla i posao života – počela je peći kolače  na zadovoljstvo brojnih Slavonaca, ali i turista koji kruzerima dolaze u Slavoniju – otvorila je “Susi‘s cakes”.

Svoju je djelatnost obitelj Petrijevčanin proširila i na iznajmljivanje soba turistima.

Više informacija na FB profilu.

Nedaleko Osijeka u mirnome Erdutu smjestio se OPG Stari Dud. Ukoliko se zaželite mira, tišine i privatnosti na pravom ste mjestu. Stari Dud Vam nudi savršeni odmor za bijeg od užurbane svakodnevice. Svojim posjetiteljima nudi prenoćište i  pripremu hrane.

OPG Stari dud Zlatice Blagojević iz Erduta bavi se isključivo turizmom uz obradu zemlje kako bi gosti mogli konzumirati njihove proizvode.

OPG Stari Dud na raspolaganju ima i veliki prostor za druženje za veće grupe ljudi. Cijeli prostor je uređen u autentičnom tradicionalnom stilu i zasigurno će se svidjeti svim posjetiteljima. Idealan je za druženja i proslave.

Više na FB profilu.

Tijekom provedbe ovog projekta planirana su  još dva studijska posjeta OPG-ovima s područja OBŽ koji će se predstaviti kao primjeri najbolje prakse učenicima i nezaposlenima koji su prethodno sudjelovali na edukacijama u okviru ovog projekta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari