Sezona branja šparoga i spravljanja ukusnih jela od istih službeno je započela, a ova ukusna i nutritivno bogata namirnica smatra se iznimno cijenjenom u kulinarstvu
Osim što su popularna i zdrava sezonska namirnica, šparoge služe
za spravljanje bogatog izbora jela. Već tradicionalno u
restoranu Zimska luka koji se nalazi u
Hotelu Osijek obilježavaju se Dani
šparoga koji su započeli 13. svibnja 2020., a traju do
kada god ima svježih šparoga.
Šparoge se nabavljaju s obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva
Petrović te je njihova kvaliteta vrhunska.
Donosimo popis kreativnih i hranjivih jela od ove proljetne
namirnice te vas pozivamo da isprobate poseban jelovnik:
- Krem juha od šparoga – 19,00 kn
- Kremasti rižoto od šparoga uz file smuđa sa žara – 76,00
kn - Pljukanci sa šparogama i domaćom slaninom – 60,00 kn
- Pileći file punjen sa šparogama i mozzarellom s dodatkom
rajčice sa žara te mladih krumpirića na maslacu – 65,00 kn - Konfitirani svinjski kare uz njoke sa šparogama – 80,00 kn.
Sva jela od šparoga poslužuju se svaki dan od 11:30 do 23:00
sata. Posjetite Dane šparoga i isprobajte nove i
neodoljive okuse. Možda baš šparoge postanu vaša omiljena
sezonska namirnica.
Želimo vam dobar tek!