brojni ciljevi

Udruga žena „Izvor“ nastavlja s projektom „Pomoć nadohvat ruke“

Nakon uspjeha prve faze, u kojoj je deset korisnika dobilo pristup telecare usluzi, druga faza projekta donosi značajno proširenje

Udruga žena „Izvor“ uspješno provodi projekt „Pomoć nadohvat ruke“, u partnerstvu s Općinom Kneževi Vinogradi i uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ovaj trogodišnji projekt financira se putem Poziva za prijavu programa civilnog društva pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga 2023.-2025.“, a trenutno je u svojoj drugoj godini provedbe.

Značaj projekta za lokalnu zajednicu

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2021. godine, Općina Kneževi Vinogradi ima 855 starijih osoba iznad 65 godina. Mnogi od njih žive sami, s malim primanjima, dok su njihova djeca često daleko i nisu u mogućnosti pružiti im svakodnevnu podršku. Ova demografska skupina suočava se s izazovima poput društvene izolacije, teškoća u brizi o sebi te ograničenim pristupom medicinskim uslugama.

Telecare usluga, koja je ključni dio ovog projekta, nudi rješenje za te izazove. Pruža kontinuiranu podršku korisnicima, povećavajući njihovu sigurnost i kvalitetu života.

Planovi za daljnji razvoj projekta

Nakon uspjeha prve faze, u kojoj je deset korisnika dobilo pristup telecare usluzi, druga faza projekta donosi značajno proširenje. Ciljevi za ovu fazu uključuju:

• Povećanje broja korisnika: Usluga će se proširiti na dodatnih 10 korisnika, pružajući većem broju starijih osoba priliku za korištenje ove vrijedne podrške.

• Pojačana suradnja s lokalnim stručnjacima: Planirano je uključivanje lokalnih liječnika i stručnjaka u odabir korisnika, kako bi se osigurala sveobuhvatna i prilagođena skrb.

Kako se možete uključiti?

Ukoliko želite saznati više o projektu ili se priključiti, posjetite službenu web stranicu Udruge žena „Izvor“ ili ih zapratite na društvenim mrežama. Kroz zajednički trud možemo osigurati bolju i sigurniju budućnost za starije članove naše zajednice.

Ovaj projekt financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove objave odgovornost je Udruge žena „Izvor“ i ne odražava nužno stavove Ministarstva.

Podsjetnik: Što je telecare usluga?

Telecare usluga omogućava daljinski nadzor i podršku uz pomoć moderne komunikacijske tehnologije. Namijenjena je starijim osobama, osobama s kroničnim bolestima i invaliditetom, te svima koji trebaju stalnu brigu. Središnji dio ove usluge je SOS alarm, mali uređaj koji se nosi kao narukvica, ogrlica ili u džepu, a omogućava korisnicima da jednostavnim pritiskom na gumb zatraže pomoć.

Ova tehnologija korisnicima omogućava veći stupanj neovisnosti, smanjuje potrebu za bolničkim liječenjem, ublažava osjećaj izolacije te pruža sigurnost i mir, kako korisnicima, tako i njihovim obiteljima.
Za dodatne informacije i novosti, zapratite nas na našim društvenim mrežama i ostanite u toku s novim aktivnostima.

Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog materijala u isključivoj je odgovornosti Udruge žena „Izvor“ i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest