Učenje i rekreacija najbolja su motivacija

Besplatna online radionica za učitelje o važnosti sportske rekreacije za razvoja djece rane školske dobi

GD Osijek-Žito

Kod djece u ranoj školskoj dobi vrlo je važno pravovremeno razvijati pozitivan stav prema sportu

Zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i sporta, krajem mjeseca kolovoza Gimnastički klub Osijek Žito provesti će besplatnu online radionicu namijenjenu svim učiteljima i učiteljicama koji rade s djecom rane školske dobi, ali i svim roditeljima i općoj populaciji zainteresiranoj za temu tjelesnog razvoja djece rane školske dobi.

Cilj radionice je osnaživanje učiteljskih kompetencija i znanja vezanih za važnost bavljenja sportom djece rane školske dobi, ali i potaknuti dijalog o najučinkovitijim modelima i metodama uključivanja rekreacije u svakodnevan rad.

„Kod djece u ranoj školskoj dobi vrlo je važno pravovremeno razvijati pozitivan stav prema sportu. Obzirom da je sport grana koja kontinuirano evoluira, vjerujem da dodatne edukacije na temu sporta uvijek dobro dođu, posebice onima koji rade s djecom ranije školske dobi. Vjerujem da bi svaki učitelj/ica imao koristi poslušati radionicu jer je osim teorijskog znanja potkrijepljena praktičnim znanjem i primjerima koji su nastali kroz dugogodišnji rad s djecom ranog školskog uzrasta.“, izjavila je trenerica GK Osijek Žita, Ksenija Livančić.

Ključni benefiti redovnog bavljenja sportom u ranoj školskoj dobi su razvojne prednosti, socijalne beneficije, izgradnja karaktera te pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje djece.

Radionica će se održati u petak, 30. kolovoza 2024. godine u terminu od 16:30 do 17:10 sati. Broj mjesta je ograničen, stoga pozivamo sve zainteresirane sudionike, da se čim ranije prijave na sudjelovanje.

Prijaviti se moguće putem poveznice: https://forms.gle/srGfA9NFyUnqYhtB8

Navedena radionica jedna je u nizu aktivnosti u sklopu provedbe projekta „Učenje i rekreacija najbolja su motivacija!“ koji ima za cilj promicati bavljenje sportom od najranije dobi te razvijati svijest o zdravim navikama i zdravom životnom stilu. Provoditelj projekta je Gimnastički klub Osijek Žito, a isti je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024. godini, a sudjelovanje na projektu je besplatno.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest