Vrhunska zdravstvena skrb

Novi pristup u ginekologiji krije se iza vrata privatne osječke Poliklinike MeGyn

Privatna arhiva

S obzirom na dugotrajni trud i rad te bogato iskustvo, liječnica je poželjela svojim pacijenticama prenijeti stečeno znanje uz vrhunsku opremu te u mirnom i lijepom okruženju u kojemu će se svakoj od njih moći potpuno posvetiti

Margareta Ugljarević, dr. med. specijalist ginekologije i porodništva te uža specijalistica ginekološke onkologije, liječnica je s 24-godišnjim stažom u KBC-u Osijek.

Nakon završetka Medicinskog fakulteta u Zagrebu, dobila je specijalizaciju iz ginekologije i porodništva koju je jedino i željela. Kroz cijelo se vrijeme kontinuiranog i predanog rada u KBC-u Osijek na Klinici za ginekologiju i porodništvo usavršavala te stjecala nova znanja brojnim tečajevima i seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu. Tako se učila vještinama porodništva, jednostavnim i složenim ginekološkim operacijskim zahvatima te svakodnevnim radom ambulante s trudnicama i ginekološkim pacijentima. Porodila je brojne bebe iz Osijeka i okolice te operirala mnoge pacijentice s ginekološkim problemima i tumorima.

Prije 20 godina, zajedno s prvim ginekolozima iz Hrvatske, Margareta je prošla edukaciju iz 3D/4D ultrazvuka u Beču te joj je i danas veliko zadovoljstvo raditi trudničke i ginekološke sofisticirane UZV preglede. Prije deset je godina položila subspecijalistički ispit iz ginekološke onkologije, uz boravak i edukaciju u KBC-u Rijeka i KBC-u Zagreb. Od tada radi na Zavodu za ginekološku onkologiju i jedinici za intenzivnu i postoperativnu skrb s najtežim pacijentima. Obzirom na užu specijalnost, radi i ambulantu za ginekološke tumore te osobito rado kolposkopiju, dijagnostičku pretragu za rano otkrivanje raka vrata maternice.

S obzirom na navedeni dugotrajni trud i rad te bogato iskustvo, liječnica je poželjela svojim pacijenticama prenijeti stečeno znanje uz vrhunsku opremu te u mirnom i lijepom okruženju u kojemu će se svakoj od njih moći posvetiti u potpunosti, s mnogo više vremena i pažnje. Tako je 1. lipnja na Sjenjaku 109a u Osijeku otvorila vlastitu privatnu i nadasve inovativnu ginekološku ordinaciju pod nazivom Poliklinika MeGyn za koju mnoge zadovoljne Osječanke tvrde kako je moderna i najljepše uređena u cijelom gradu.

”Cilj nam je potaknuti dolazak pacijentica na preventivne ginekološke preglede prije nastanka bolesti ili većeg problema kako bi žene stekle naviku redovitog odlaska ginekologu te samim time pravovremenog liječenja. Osobito želimo potaknuti mlade žene na brigu i važnost intimnog zdravlja te na zaštitu od spolno prenosivih bolesti i njihovih posljedica i neželjene trudnoće. Također, želimo ublažiti tegobe žena u perimenopauzi koje znaju biti jako iscrpljujuće. U novootvorenoj ginekološkoj ordinaciji pružamo sveobuhvatnu brigu o trudnicama te planiranju roditeljstva. Upravo zbog više mogućnosti i više kreativnosti te dovoljno vremena za svaku pacijenticu, krenula sam u ovaj poduzetnički pothvat te uložila sebe i veću svotu novca u privatnu ginekološku ordinaciju”, pojašnjava dr. Ugljarević za SiB.hr.

FOTO: Privatna arhiva

Njezina ordinacija tako sadrži vrhunski ultrazvučni aparat Voluson S8 tvrtke General Electric (GE), vodećeg svjetskog proizvođača ultrazvučnih aparata s vaginalnom i abdominalnom sondom koji pružaju vrhunsku kvalitetu slike HD live 3D/4D, vizualizaciju protoka te mogućnosti snimanja i pohranu slika, kao i utvrđivanje prohodnosti jajovoda.

Nadalje, imaju i CTG uređaj EDAN za praćenje otkucaja srca bebe krajem trudnoće te digitalni videokolposkop kojime se provodi dijagnostička pretraga za rano otkrivanje raka vrata maternice, a u dolasku im je i elektrokirurški visokofrekventni nož za LETZ biopsiju i manje kirurške zahvate.

FOTO: Privatna arhiva

”Koristimo još i centrifugu za dobivanje matičnih stanica i faktora rasta (PRP) koja se upotrebljava u poticanju stvaranja kolagena i regeneracije. Također, ima širu primjenu u liječenju nekih kožnih bolesti spolovila, smetnji suhoće i atrofije rodnice te recividirajuće upale rodnice, a osobito nakon radioterapije rodnice. Uz to, PRP metodom poboljšava se debljina sluznice maternice i receptivnost pri začeću, a koristimo ga i u estetske svrhe pomlađivanja lica kao anti-age postupak i poticaj za rast kose. Od neinvazivnih estetskih zahvata primjenjujemo preparate botoxa i skinboostera te hijaluronske filere”, ističe dr. Ugljarević.

FOTO: Privatna arhiva

Dodaje kako su joj uzor ljudi raznih zanimanja koji s empatijom pomažu drugima, uz ohrabrenje i podršku te ne gledajući samo financijsku korist, nego pred sobom čovjeka s problemima koji traži pomoć.

”Nije uvijek lako ostati smiren i nasmijan te biti podrška i utjeha, a istovremeno dijagnosticirati i liječiti teške pacijente. Međutim, upravo će to i dalje ostati moj pristup jer je zadovoljstvo imati zadovoljnog pacijenta. Uz to, lijep je osjećaj pomoći nekome u ozdravljenju ili strahu od bolesti. To je ono što daje snage da ne odustanete od ovog teškog i predivnog poziva”, zaključuje dr. Ugljarević koja u bliskoj budućnosti želi proširiti djelatnosti, kao i svoj stručni tim koji za sada uključuje još samo njezinu medicinsku sestru.

FOTO: Privatna arhiva

U konačnici, liječnica smatra kako su jedinstveni s obzirom na veliko kliničko iskustvo, sudjelovanje u dijagnostici i liječenju raznih ginekoloških bolesti te praćenje istih, ali i zbrinjavanje brojnih pacijenata i trudnica u različitim stanjima i bolestima. Stoga im je zadovoljstvo sveobuhvatna briga i praćenje urednih trudnoća.

Njihovi su osnovni ciljevi posvećenost, ljubaznost i profesionalnost, za što vjeruju da će prepoznati i pacijentice. Naručite se na pregled i budite sigurni.

Telefon: 091 201 0 201

Internetska stranica: poliklinika-megyn.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari