FOTO: Osijek na Google Earthu 3D

Da u Osijeku ima mladih talentiranih ljudi nije nepoznato. Nakon što smo nedavno mogli vidjeti jedan od najljepših foto/video uradaka u režiji Romulić-Stojčić danas pogledajte kako Osijek izgleda u 3D-u na Google Earthu.

Kada spomenemo nadimke Semper Fidelis, Rocky 031, Lampaš, ArtNouveauFan, Mata Os i alek os uz još nekoliko njihovih prijatelja, to vam neće puno značiti, ali ti momci su zaslužni što od ove godine na popularnome servisu Google Earth možete vidjeti 3D modele zgrada i drugih objekata u Osijeku. Okupljeni su oko foruma SkyscraperCity gdje u topicu o Osijeku razmjenjuju mišljenja i ideje kako bi grad trebao izgledati.

Početkom ove godine započeli su sa izradom 3D modela, a u kratkome vremenu od svega nekoliko modela koji su se mogli pronaći uspjeli su do danas “podići” 70-ak modela, a još njih110 čeka na odobrenje Googla. Vjerujemo kako su mnogi mislili da su se te zgrade tamo našle same od sebe no to kao što vidite nije tako.

Danas možete pronaći mnoge poznate građevine kao što su zidine  Tvrđe, pješački most, Ljepotica, grafit Osijek – nepokoreni grad, zgrade na Jugu II, secesijske zgrade u ulici Europske avenije i brojne druge.

Pozivaju i sve ostale da se uključe i pomognu izgraditi 3D Osijek koji je već jedan od izgrađenijih 3D gradova. Uključiti se možete OVDJE

Modele koji čekaju na odobrenje pogledajte OVDJE.



































Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari