U Osijeku se otvara SKUC – kreativna kuća za studente

Prvog listopada se u Osijeku otvara SKUC – studentska kuća u centru Osijeka, u ulici Adama Reisnera 60. SKUC je zamišljen kao kombinacija privatnog i javnog prostora, a orijentiran je isključivo studentima.

U kreativnom prostoru nalazi se 7 uređenih soba, dnevni boravak, kuhinja, dvije kupaonice te vešeraj/wc. Cilj je studentima pružiti priliku da nešto i nauče od mladih ljudi koji su prije svega par godina bili na njihovom mjestu. Plan je na mjesečnoj bazi organizirati predavanja/razgovore vezane uz razne teme poput putovanja, fotografije, studentskog života, you name it!

Skuc svakako treba samostalnu mladu ekipu koja želi prostor koji je moderan, nije apsolutno sterilan i intiman, a nije ni studentski dom sa hrpom ljudi.

Sada ono bitno – što studenti dobiju kroz SKUC: Svoju sobu i svoju privatnost. U svakoj sobi nalazi se veliki krevet širine 120 cm, veliki ormar, te radni stol sa udobnom stolicom. U SKUCu je i kompletno opremljenu kuhinja te vešeraj sa novim aparatima. Grijanje je centralno, a sobe u potkrovlju su opremljene i klima uređajima. Možda i ono najvažnije – SKUC će imati priključak na superbrzi Internet (50 Mbps), a dnevni boravak će biti opremljen projektorom i projekcijskim platnom – pustite mašti na volju – movie night, gledanje tekmi, predavanja i puno puno toga.

Cijena sobe bit će 1200kn sa uključenim svim režijama.

SKUC je trenutno u fazi pred otvorenje. Sobe će biti moguće razgledati od 25.09. nadalje, a otvorenje je planirano za 01.10.2015.

Opšrinije na https://www.facebook.com/SKUCOSIJEK

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari