Lifestyle / Studentski kutak

mladforma

Mladi i aktivizam: gdje smo stali i kako dalje?

Mladi i aktivizam: gdje smo stali i kako dalje?

Neformalna inicijativa mladih Mladforma ovoga petka, 27. kolovoza od 18 sati u osječkoj Staroj Pekari organizira događaj pod nazivom: "Mladi i aktivizam: gdje smo stali i kako dalje?"

Pripremili smo tribinu s vrlo zanimljivim govornicima iz područja rada s mladima, a u sklopu događaja ćemo predstaviti i naš prvi priručnik “Društvene mreže kao alat za aktivizam mladih: Primjeri iz prakse”, koji istovremeno obuhvaća sve aktivnosti koje smo u proteklih godinu dana provodili s mladima kroz projekt #bezfiltera, financiranog iz programa Europskih snaga solidarnosti Europske unije.

Događaj je zamišljen u dva dijela:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

18:00-18:30 – Uvod u projekt #bezfiltera, promocija priručnika „Društvene mreže kao alat za aktivizam mladih: Primjeri iz prakse“

18:30-20:00 – Tribina „Mladi i aktivizam: gdje smo stali i kako dalje?“ – rasprava na temu rada s mladima i kreiranja mladih aktivista

Govornici na tribini su sljedeći:

Marko Kovačić, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu
Irena Mikulić, PRONI Centar za socijalno podučavanje
Leo Staković, Mreža mladih Hrvatske, DrOne – udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje
Saša Milaković, Savjet mladih grada Osijeka, Mladforma

O priručniku "Društvene mreže kao alat za aktivizam mladih: Primjeri iz prakse"

Priručnik je nastao kao rezultat projekta #bezfiltera koji Neformalna inicijativa mladih Mladforma provodi u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti Europske unije. Cilj projekta bio je mladima grada Osijeka (ali i šire) pružiti mogućnost kreiranja vlastitih sadržaja putem online aktivizma, što podrazumijeva osnaživanje na području kritičkog mišljenja, medijske pismenosti te digitalnih tehnologija, kao i drugih tema koje zanimaju mlade. 

Vizija koja stoji iza projekta jest dugoročni rad na stvaranju pametnih, angažiranih i solidarnih influencera koji će kreirati i prenositi kvalitetne sadržaje i na taj način širiti vrijednosti solidarnosti, tolerancije, ljudskih prava i demokracije.
Ovim vodičem inicijativa želi prenijeti svoja iskustva rada s mladima na području angažiranog influencanja i korištenja društvenih mreža kao alata za aktivizam mladih, nadajući se kako će njihova iskustva i primjeri iz prakse drugim mladima, ali i osobama koje rade s mladima, poslužiti kao poligon za pokretanje vlastitih inicijativa i akcija u zajednici. 


Izdvojeno

Reci što misliš!