Studentska roštiljada niže lijepe priče: 'Javili su se kolege koji su se ovdje upoznali i vjenčali'
Sto ekipa natjecalo se u pripremi najboljeg roštilja u Osijeku na
10. jubilarnoj studentskoj roštiljadi. Uz studente su sudjelovali
asistenti i profesori.
Sveučilišnim kampusom širio se miris specijaliteta s roštilja i
dima, a studenti su se pokazali pravim kulinarskim majstorima od
kojih svaki ima i svoju tajnu.
“Marinadu i to spremali smo cimer i ja otprilike oko 2 ujutro,
tako da je možda to tajna”, kaže Sergej za RTL Danas.
“Dobra vatra i piva, cure i dobra ekipa”, dodaje Bruno.
Neki pak poručuju da je tajna uspjeha u
zajedništvu.
>> Održana jubilarna 10. Studentska roštiljada
“Svi smo nekako glavni majstori, podijelili smo uloge zato što
smo takvo društvo – uvijek svi sve zajedno” kaže Vanja.
Zajedništvo je i smisao ove priče – dobro društvo u dobrom
raspoloženju uz dobru hranu.
“Zašto to ne iskoristiti dok smo mladi, dok smo ludi, dok nam se
može, dok nam je ovako lijepo”, govori Lidija.
“Mi ovo čekamo već jako dugo, već mjesec dana smo u planovima i
konačno smo dočekali”, kaže Filip.
Jer roštiljada je događaj u studentskom životu koji se dugo čeka,
a još duže pamti.
“Događaj koji studenti prepričavaju, drago nam je čuti da se
ljudi tu upoznaju, baš su nam se nedavno javili stariji kolege
koji su se upoznali i oženili, znači stvaraju se prijateljstva”,
kaže Mirko Vukoja, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta J.J.
Strossmayera u Osijeku.
“Dođe velik broj studenata i prolaznika, dođu i ljudi s djecom,
obitelji. Ponosni smo na Osijek kao sveučilišni grad”, opisuje
Stjepan Dravinski, član stručne ocjenjivačke komisije.
Ponosni, kažu, na najbolje studente i majstore roštilja, koji
otkrivaju recept i za dobru zabavu.
“Malo pića koje poboljša zabavu i atmosfera postane još bolja, a
naravno da je potrebno dodati i malo ljubavi kako bi bilo još i
bolje.” smatra Lara.
Pa su uslijedile igre bez granica i stvaranje uspomena koje će se
dugo pamtiti.