uživa u sretnom braku

Zbog spora Hrvatske i Srbije zatvorili granicu, a on poručio Vladi RH da će se vjenčati milom ili silom

Privatna arhiva

Ljubav ne poznaje granice: Miodraga Novakovića iz Tenje prije osam godina upoznali su izvan granica Hrvatske

“Ja imam svatove 3. listopada i po mladu idem u Novi Sad otvorili vi taj Erdut ili ne, vjerujte mi ja ću proći. Milom ili silom. Hvala!”, poruka je ovo koja je u rujnu 2015. godine osvanula na facebook stranici Vlade Republike Hrvatske i koja ne samo da je podigla na noge Hrvatsku i Srbiju, već i susjedne i druge zemlje!

Osnovnoškolske simpatije

Podsjetimo, zbog migrantske krize granica između Hrvatske i Srbije bila je zatvorena, a Miodrag Novaković iz Tenja nije odustao od nauma da se, puno ranije dogovorena ženidba za Sanelu Ljepić iz Čeneja kraj Novoga Sada, održi unatoč svemu! Već nakon kratkog vremena Saneli i Miodragu, danas 33-godišnjacima, počele su stizati poruke podrške sa svih strana kako bi oko 500 uzvanika koliko ih je bilo s njezine i njegove strane, održali svadbenu svečanost kako su ranije i dogovarali. Naime, Miodrag je bio spreman otići po svoju Sanelu i preko Mađarske (Mađarska i Srbija tada su imale otvorene granice, nap.a.) pa i ako treba kroz tada otvorenu granicu Bosne i Hercegovine sa Srbijom, jer kako je tada prva u medijima objavila autorica ovoga teksta – svatovi dogovoreni 3. listopada 2015. godine morali su se održati!

Ne samo da su Sanela i Miodrag tada postali, reći ćemo, glavne zvijezde na ovim prostorima, već je svadbena povorka iz Tenja krenula do Čeneja po Sanelu, a potom su se svatovi održali u Vukovaru. Svi su gosti, dakako, nakon proslave, otišli svojim kućama, bilo u Hrvatsku ili susjednu Srbiju. A da cijela situacija bude zanimljivija, Sanela i Miodrag simpatije su još iz osnovnoškolskih klupa i nakon što su se razdvojili, Miodrag je bio uporan i svoju dragu pronašao putem Facebooka 2009.

U Osijek na godišnjicu mature

“Nisam odustajao od nje i znao sam da želim biti s njom do kraja života! Iako smo prvotno imali druge planove, oboje smo se nastanili u Čeneju odakle je Sanela i osam godina kasnije imamo šestogodišnejg sina Mihajla i dvije godine starijeg Aleksu. Oni još uvijek ne znaju koje smo sve prepreke morali proći da se vjenčamo, ali nam je fora što nas dan danas prepoznaju, a što nije ni čudo jer smo u to vrijeme bili valjda u svim raspoloživim medijima”, ispričao je Miodrag kojeg smo i sretali na osječkim ulicama. U šali kaže da sad granice zajedno sa suprugom prolazi bez problema. Nedavno je tako bio na koncertu benda “Atheist rap” u Osijeku i ne samo to, već u lipnju dolazi na proslavu 15 godina mature. Inače, brojni njegovi prijatelji ne samo da su bili dijelom jednih od najpoznatijih svatova na Balkanu, već i posjećuju bračni par Novaković kad god za to imaju vremena. Sanela i Miodrag također vrlo često dolaze u Osijek u posjet svojoj rodbini i prijateljima i kažu kako im je Osijek svaki put sve ljepši, uređeniji i draži.

Foto: Privatna arhiva

“Mi smo prvotno htjeli doseliti u Tenju, no onda smo godinama bili podstanari u Novome Sadu, a potom sagradili kuću nadomak Novoga Sada. Ona je knjigovotkinja, a ja radim u ispostavi njemačke tvrtke za razvoj softvera. Zadovoljni smo, sretni i često se sjetimo tih peripetija oko svatova, a od kojih nisam odustao niti trenutka. Sanela je toga i više nego vrijedna”, ispričao nam je Miodrag, dok Sanela dodaje kako je primila brojne komentare tipa – gdje mogu pronaći tako zaljubljenog i idealnog muškarca kakav je Miodrag! On će pak reći da nije pisao Vladi RH s namjerom da privuče komentare, već da mu jedan jedini prijelaz do njegove Sanele, onaj u Erdutu, otvore i da se vjenčaju onako kako su planirali. Priznaje da ne bi ni trenutka razmišljao o tome da sa svojom svadbenom povorkom iz Hrvatske po Sanelu ode preko bilo koje druge zemlje, a ono što ih je oboje fasciniralo jest činjenica da je, kažu, oko 99 posto komentara bilo više nego pozitivno, puno podrške i razumijevanja za ovaj, najprije mladalački, a potom i bračni par.

Ljubav ne poznaje i ne priznaje granice

“Nazivali su me carem, davali mi podršku, a ja sam doista bio ugodno iznenađen tolikom potporom, ali i zanimanjem medija. Nakon što ste vi bili prvi novinar koji ste nas nazvali, zaredali su se drugi i još uvijek čuvamo sve te medijske zapise i novinske isječke. Danas-sutra kad naši momci porastu moći ćemo im pokazati kako se treba boriti za ljubav”, poručuje Miodrag, a njegova voljena Sanela ističe da je bila presretna što su se njezin suprug i ona spojili još davne 2009. godine putem Facebooka, a sve drugo “odradila” je ljubav. Puno puta su se, kažu, tijekom pandemije koronavirusa i zatvorenih granica prisjetili muke oko organizacije vjenčanja, no nije im poznato da se itko odvažio tražiti otvaranje granica u trenutku kad to iz opravdanog razloga nije moguće. Njima je božica Fortuna, rekli bismo, bila naklonjena pa se dan prije vjenčanja njima dragocjen granični prijelaz otvorio. Ipak, u šali kažu da bi potvrdili izreku da ljubav ne poznaje granice i da bi pronašli način kako ozakoniti svoju ljubav koja je, priznaju, ista kao u prvim danima braka.

“Ne dao Bog da se opet zbog bilo kojeg razloga zatvore granice. Svi koji se nađu u situaciji kao mi trebaju vjerovati u to da ljubav, uz dozu sreće, doista pobjeđuje sve”, poručuju supružnici Novaković.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari