300 eura nagrade

Kuma Karmela do pobjede, kritični Ivan posljednji

Kuma Karmela odnijela pobjedu pa se rasplakala, domaćin Ivan završio na posljednjem mjestu

Kuma Karmela odnijela je pobjedu u ovotjednoj ‘Večeri za 5’,
osvojivši tisuću eura i vrijedni poklon bon u vrijednosti 300
eura. U nevjerici i suzama, Karmela je pala kumi Martini u
zagrljaj. “Oduševljena sam, ne mogu vjerovati. Potrošit ću
nagradu, što da radim s njom “, kroz smijeh se zahvalila na
pobjedi sretna Karmela.

Najkritičniji kandidat tjedna, Ivan Mihajlović, završio je na
posljednjem mjestu ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru dobio
je 31 bod. Toca je domaćinu udijelio 10, a svi ostali svega sedam
bodova. “Sve je bilo prejednostavno”, ocijenile su uglas Karmela,
Martina i Mario.

Desert je prvo jelo kojeg se domaćin Ivan prihvatio u pripravi
večere. ‘Medena čarolija’ sakrila je tiramisu s jednom izmjenom –
umjesto piškota, kao podlogu je Ivan koristio medenjake. “To bi
trebali biti medenjaci, nešto od meda, medenjaka… No, ne mora
biti”, komentirao je Toca. “Medenjaci, kava… Koliko će biti
čarobno, vidjet ćemo po okusima. Volim medenjake, ali ako budu
kupovni, to ću mu zamjeriti”, zaključila je Martina. Za glavno
jelo je, pak, Ivan spravio ‘Pijanu piletinu’. “Obično jelo koje
se pravi svaki drugi dan, nije mi to za ‘Večeru za 5′”,
komentirala je Martina sastojke glavnog jela. A domaćin je
spravio piletinu u umaku od vrhnja i vina s kroketima od krumpira
i bundeve. “Nisam preoduševljen sastojcima, ali možda čovjek
napravi čudo”, komentirao je Mario sastojke glavnog jela. Nakon
što je i glavno jelo priveo kraju, Ivan se okrenuo ‘Jesenskoj
rapsodiji’. “Jesen podrazumijeva bundevu, to ide na ovo vrijeme,
mogao bi bundevu iskoristiti u rapsodiji”, procijenila je
Martina, a složili su se i ostali gosti. Palačinke od tikvica,
sir i domaći sir domaćin je sakrio iza rapsodije, dok je bundeva
ipak ostala u glavnom jelu.

Nakon što je spravio jela, supruga je Ivanu pomogla prirediti
stol, a on se orijentirao na aperitiv i pripremu za dolazak
gostiju. Domaća šljivovica, višnjevac i domaći jeger dočekali su
ekipu za aperitiv, a Ivan je ostavio dojam uštogljenosti. “Nije
to ništa čudno, imao je cijeli dan za raditi”, opravdao je
domaćina Toca. “Bio sam oduševljen bocama, a rakija je bila u
boci koja je štrikana, simpatično”, dodao je Mario. “Višnjevac je
bio dobar”, zaključila je Martina.

‘Jesenja rapsodija’ uskoro je stigla pred goste. Palačinke od
tikvice uslijedile su nakon zdravice. “Predjelo je izgledalo jako
jednostavno, to djeci za doručak mogu napraviti”, komentirala je
Karmela predjelo. “Nimalo fascinantno”, složio se Mario. Kulen je
dobio niz pohvala, a potom je uslijedilo glavno jelo – ‘Pijana
piletina’. Pileće meso u umaku od vina i limuna uz krokete od
krumpira i bundeve iduće je što je Ivan poslužio ekipi. “Glavno
jelo izgledom nešto prejednostavno, zapravo nedokučivo”,
podijelio je Mario razmišljanje o izgledu glavnog jela. “Pilećim
prsima treba sedam minuta da bi bili gotovi, umak prerijedak,
nije se imao s čime pokupiti”, dodao je bajker. “Glavno jelo
neslano, piletina tvrda, umak bez okusa. Kroketi su bili dobri.
Ovo radiš svaki dan, jednostavno”, zaključila je Martina.

Uslijedio je i desert – tiramisu s medenjacima. “Lijepo je to
složio, ali je bilo količinski previše”, komentirala je Martina
izgled deserta. “Medenjaci su bili kupljeni, a odmah sam rekla da
ću zamjeriti ako budu kupljeni, najlakše je otići u dućan i
kupiti”, dodala je. “Bio je presladak, stvarno presladak”,
komentirala je Karmela. “Desert je bio najjači dio večere”,
zaključio je, pak, Mario. Podijelio je Ivan uskoro poklone ekipi,
a onda je preslatka Sara recitirala ekipi i priču iz knjižice
koju je napisala njezina baka, a Ivanova punica. “Prelijepo,
preslatka je bila”, komentirala je Karmela. “Baš je bila šećer na
kraju”, zaključila je Martina. Uskoro je uslijedilo proglašenje
pobjednika, a nakon silnih kritika, bilo je jasno da to neće biti
Ivan.

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi
Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari