samo 33 boda

Inžinjer prometa kiksao i dobio najslabije ocjene u slavonskom tjednu Večere za 5

Mario završio na posljednjem mjestu! Padale salve kritika: 'Predjelo i desert nisu po mom ukusu, a ni lokacija večere'

Inženjer prometa i bajker Mario Švaganović
ugostio je protukandidate četvrtog dana ovotjedne ‘Večere za 5’.
Za svoju večeru dobio je svega 33 boda. Stroga ekipa nije bila
oduševljena pa je trenutačno Mario posljednji u ukupnom poretku.
Desetku je domaćinu dao Toca, a Karmela i Martina dale su Ivanu
osmice. “Glavno jelo neslano, a u desertu ne volim sir nikako”,
komentirala je Martina. “Predjelo i desert nisu po mom ukusu, a
ni lokacija večere”, zaključio je Ivan i otkrio sedmicu!

Pripravu večere u bajkerskom klubu Mario je započeo glavnim jelom
nazvanim ‘U kotliću kraj Save’. “Grah, čobanac…”, pretpostavio
je Ivan, a složio se i Toca. Junetinu i teletinu s gljivama
napravio je domaćin kao slasni gulaš za ekipu, a poslužio je uz
to i lovačku štrucu kao prilog slasnom mesu iz kotlića.
Uslijedila je priprava deserta ‘Zagonetni slojevi s cvebama’.
“Mario ima zanimljive nazive”, komentirao je Ivan. Ekipu je Mario
dobrano zbunio, a uskoro je pred kamerama otkrio da će raditi
nešto slično slavonskoj štrudli. Za kraj, bajker se prihvatio
predjela ‘Balancane iz rerne’. “Iz rerne, ali balankana, to mi
nije jasno što je to”, zbunio se Toca. Ni cure nisu znale što je
balancana, iza koje se skrio patlidžan, kojeg je Mario spravio u
pećnici za predjelo.

Ubrzo se domaćin prihvatio pripreme za dolazak gostiju i
posluživanje aperitiva. Ponudio je ekipi domaće rakije svog
prijatelja Raše – marelica, šljiva, jabuka i višnjevac bili su
dio raznolike Marijeve ponude aperitiva. “Bio je opušten, vedar
kao i dosad”, komentirao je doček Ivan. “Rakija je odlična,
šljiva, ali prva klasa”, dodao je Toca. “Marelica mi je bila malo
jaka”, zaključila je Martina o aperitivu.

Ekipu je potom Mario otpratio na predjelo – ‘Balancanu iz rerne’.
Patlidžan sa šalšom, šunkom i mortadelom zbunio je ekipu, no
tanjur im se izgledom jako svidio. “Okus je bio super, svidjelo
mi se sve što je stavio na patlidžan i poklapalo se jedno s
drugim”, komentirala je Karmela. Ivana se nije dojmilo nimalo, a
Martini se nije svidio patlidžan jer je bio gorak.

Uslijedio je gulaš s teletinom, junetinom i gljivama te lovačkom
štrucom. “Izgledalo je lijepo, no možda nedovoljno ukrašeno”,
komentirala je Karmela izgled glavnog jela. “Prenatrpano,
prenakrcano na hrpu”, dodao je Ivan. “Lijepo je izgledalo”,
ocijenila je, s druge strane, Martina. “Meso je bilo prekuhano i
nedostajalo je soli. Gljive se nisu uklapale”, komentirala je,
pak, okus glavnog jela. Toci se jako svidjelo, a i Ivan se složio
da je okusom glavno jelo bilo jako ukusno.

Desert je posljednje jelo koje je stiglo pred ekipu. “Iskreno, to
je desert koji možeš napraviti svaki dan. Pite sa sirom ne
volim”, komentirala je Martina, a složio se i Ivan – radi se o
prosječnom desertu. Ni Karmela ne voli deserte sa sirom pa je
jela tek toliko da joj, kaže, domaćin ne zamjeri. Nije Mario
ništa zamjerio, već je ekipi udijelio prigodne poklone, a potom
doveo i harmonikaša da ekipi zasvira za dobro raspoloženje.

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi
Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari