čarolija marka alilovića

Sunčane večere u Lulu: Apsolutni osječki hit, kuhar stvorio 70 jedinstvenih jela

PR

Nesvakidašnja kreativnost Marka Alilovića koji se trudi uz svako vino upariti novo jelo koje nije dio njegovog menija

Prvog dana veljače Fusion bistro Lulu u osječkoj
Sunčanoj ulici ponovo će biti krcat. Gostuju Iločki podrumi sa
selekcijom arhivskih vina, od kojih će najstarije biti iz 1961.
godine.

A i Marko Alilović, vlasnik Lulua i osječki chef
s najvrjednijim kuharskim referencama (Shanri-la u Jakarti,
Boškinac, Time…), ne sjedi skrštenih ruku, već je kreirao šest
potpuno novih jela koja će premijerno pratiti iločke vinske
dragulje. Ne treba ni spomenuti da su ulaznice za ovu Sunčanu
večeru planule u jedno poslijepodne. Kao što su odmah po objavi,
i to samo putem emailova odaslanih na adrese zainteresiranih za
ovakve događaje, popunjena sva mjesta 8. veljače za gostovanja
kultne pelješko-istarske vinarije Saints Hills (njihov Dingač,
koji je prošle godine u časopisu Wine Enthusiast zavrijedio
fascinantnih 99 bodova na skali do 100, vino je koje je na nekoj
od međunarodnih valorizacija najbolje ikad ocijenjeno hrvatsko
vino!), kao i galopirajuće ljubuške vinarije Milas, 22. veljače.

Prije blagdansko-praznične stanke, u Fusion bistrou Lulu već su
gostovali Slavko Kalazić, Ivan Kosovec, Ljubo Kunjašić, Korta
Katarina, Filip Baraka, Vinarija Antunović, Brid i Divina –
garažisti iz Omiša i Splita, David Štampar, Ivan Ipša, Ivica
Matošević i Dimitri Brečević iz Piquentuma. I uvijek je priča
bila ista, tjednima ranije, odmah po objavi informacije, sva
mjesta bi se odmah razgrabila i Sunčane večere su prolazile u
euforičnom ozračju.

Uz odabir vrhunskih vinarija, od kojih većina po izboru
Željka Garmaza, autora osam vinskih knjiga
objedinjenih nazivom Vinske priče, prvi put uopće gostuje u
Osijeku, popularnosti Sunčanih večera umnogome doprinosi i
nesvakidašnja kreativnost Marka Alilovića koji se trudi uz svako
vino upariti novo jelo koje nije dio njegovog menija, a nije ga
već ranije koristio na nekoj prethodnoj degustaciji. Zvuči
impresivno, u prvih 11 Sunčanih večera, Marko je iznjedrio 70
različitih recepata koji su prvi put uopće u njegovoj kreaciji
predstavljeni javnosti.

Osječki enofili i foodiji su, izgleda, došli na svoje. I
prepoznali “ono nešto” zbog čega svoj grad konačno doživljavaju
eno-gastro središtem Hrvatske!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari