Više od 130 timova

Osijek središte kreativnosti: Na EFOS-u se održava 5. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Borna Jakšić/PIXSELL

Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije projekt je Ekonomskog fakulteta u Osijeku koje ima za cilj poticanje idejnosti, kreativnosti, autorskog stvaralaštva i poduzetničkog načina razmišljanja kod djece i mladih

Na osječkom Ekonomskom fakultetu traje 5. Milenijsko međunarodno natjecanje iz kreativne industrije, na kojem sudjeluje oko 500 sudionika. Cilj je potaknuti mlade na kreativno razmišljanje u novom digitalnom okružju te pronalaženja načina da kreativno postane i naplativo.

Teme ovogodišnjega natjecanja su glagoljica, kako širiti mitologiju u novom mileniju, kako se danas povezivati na “putu svile” te vodik, kojima se pokrivaju područja prirodnih i društvenih znanosti, umjetničkog i tehničkog područja.

Prodekan EFOS-a za nastavu i studente prof.dr.sc. Ivan Kelić rekao je kako na trodnevnom natjecanju sudjelovati oko 500 natjecatelja, među kojima su i oni iz SAD-a i Indije.

Članica Organizacijskog odbora Dora Radl-Ćućić napomenula je da na natjecanju sudjeluje više od 130 timova, a natjecatelji s područja Hrvatske dolaze iz 15 županija.

Milenijsko natjecanje svake godine okuplja sve veći broj natjecatelja, a postupno je, s područja osnovnih i srednjih škola, prošireno i na fakultete.

FOTO: Borna Jakšić/PIXSELL
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari