Okupio sudionike iz cijele regije

22 godine ljubavi prema glazbi, prirodi i Osijeku: Održan još jedan Festival izviđačkih pjesama

PR

Nastup izviđača bio je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku

Izviđački klub ”Javor” Gradu Osijeku već 22 rođendana poklanja Festival izviđačkih pjesama Osijek. Ove se godine FIPO održao od 1. do 3. prosinca.

Na ovogodišnji Festival došli su OI “Kalnik”- Križevci, US Sv. Juraj – Bjelovar, SK Marjan – Split, OI Sljeme – Zagreb, Izviđački klub ”Eho” – Podgorica, OI pomoraca Uljanik – Pula, SK Split – Split, Savez izviđača grada Zenica – Zenica, OI Javor Zagreb, OI Tino Lorenzetto Rovinj, OI “Rakovica 9” Rakovica, OI Visoko – Visoko, OI Zelena Patrola – Rajić, Turopoljska udruga skauta TUR – Velika Gorica, OI Munje – Beograd, OI Zvijezda – Vareš, OI Dr Mladen Stojanović – Prijedor, OI “Suncokret” – Čepin i OI “Darko Tivanovac” – Valpovo. Ukupno je na Festivalu sudjelovalo više od 230 sudionika.

Nastup izviđača bio je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Program su obogatili svojim nastupom i gosti Glazbena mladež Osijeka te Vladimir Mikler – Lotus. Preko 30 veselih i novih pjesama u Dječjem kazalištu stvorile su zavidnu atmosferu.

Na svečanom postrojavanju izviđača u OŠ Retfala i početku ukupne manifestacije himnu ”Lijepa naša” i pjesmu ”Moj Osijek” odsvirali su članovi Osječkog puhačkog orkestra.

Prva radionica ”Ples, oduzima ili stvara stres?” organizirana je u suradnji s Plesnim studiom Leon na kojoj su sudionici upoznati s osnovama društvenog plesa bachate. Unatoč niskoj temperaturi, organizirana je i Šetnja za zdravlje ”Grad na Dravi danas slavi” tijekom koje su sudionici imali prilike upoznati Tvrđu i centar te posjetiti Muzej Slavonije.

U večernjim satima organiziran je posjet Adventu u Osijeku te prikazivanje filma ”Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”, čije su scene snimane baš u našem Gradu.  Poruka ovogodišnjeg FIPO bila je da DOBRO POBJEĐUJE ZLO. U pripremnom razdoblju sudionici FIPO su se upoznali s djelom Ivane Brlić Mažuranić ”Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”, obišli su postolarsku radionicu i upoznali se sa zanimanjem postolara.

Drugog dana 22. FIPO sudionici su obišli Đakovo i Državnu Ergelu lipicanaca. Sudionicima su se i predstavili lokalni obiteljski poljoprivredni gospodarstvenici s ciljem promidžbe lokalnih proizvoda. U suradnji s DVD Đakovo, organizirana je završna aktivnost FIPO – podjela poklona sudionicima i razmjena maskota likova iz djela I. B. Mažuranić koje su sudionici također napravili prije dolaska u Osijek. Maskote su razmijenjene za vječno prijateljstvo i uspomenu.

Sudionici FIPO, izviđači, pokazali su i svoj humanitarni karakter. Donirali su higijenske potrepštine za novorođenčad i malu djecu Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek. Donaciju će u ime svih sudionika uručiti predstavnici IK Javor Osijek.

22. FIPO fest organiziran je uz podršku sljedećih partnera i suradnika: Grad Osijek, Osječko baranjska županija, GPP Osijek, OŠ Retfala, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Plesni studio Leon, DVD Đakovo, Osječki puhački orkestar, Glazbena mladež Osijeka, Muzej Slavonije, Državna Ergela Đakovo, OPG-ovci iz Đakova i okolice (proizvođači sira, proizvoda od sjemenki buče, suhomesnatih proizvoda, suvenira i meda).

Realizaciju svih aktivnosti ostvarili su volonteri Izviđačkog kluba Javor Osijek. Volonterski tim brojao je 25 članova i svi su dali svoj doprinos uspješnosti 22. Festivala izviđačkih pjesama Osijek.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari