kreće božićna čarolija

Koncertom Marka Tolje u Tvrđi večeras počinje ‘Advent u Osijeku’

Ivica Benić/SiB.hr

Adventske kućice s radom počinju od 16 sati, a službeno otvorenje Adventa najavljeno je za 20 sati

Danas u Tvrđi započinje još jedan “Advent u Osijeku”. Stara gradska jezgra sadržajno i programski biti će podijeljena u tri zabavne i čarobne lokacije od 1. prosinca pa sve do kraja godine.

Na Trgu Jurja Križanića, podno baroknih tornjeva crkve sv. Mihovila, smjestit će se slatka, slana i tradicionalna ponuda adventskih slastica i napitaka te ponuda ručnih suvenira i drugih domaćih proizvoda u periodu od 1. do 31. prosinca. Istražite poznate okuse koje čekamo cijele godine poput pečenih kobasica u pecivu, langošica, sarmica i nezaobilaznih fritula dok uživate u glazbenom programu najboljih lokalnih umjetnika.

>> Advent u Osijeku 2023. [PROGRAM]

Vikend zonu idealnu za cjelovečernju zabavu potražite u Franjevačkoj ulici u kojoj se već tradicionalno uživa u živoj glazbi. Plesat ćemo i pjevati tijekom 4 adventska festivalska vikenda, uživajući u sjajnom glazbenom programu na velikoj pozornici, prigodnoj ponudi hrane i pića, te sveopćem božićnom ugođaju i zabavi. Posjetite ju tijekom ovih vikenda: 1. i 2.12., 8. i 9.12., 15. i 16.12., 22. i 23.12, te 29., 30. i 31.12.

Kao glavna poveznica ovih dviju lokacija, glavni Trg Sv. Trojstva ugostit će pregršt bogato ukrašenih božićnih jelki i druge čarobne instalacije. Pogled na Tvrđu ponovno će se moći doživjeti s najvećeg panoramskog kotača u Hrvatskoj, a ove godine, posebna poslastica za najmlađe bit će otvaranje Središnjeg ureda Djeda Mraza u Osijeku, gdje će nas od 15 do 24. prosinca svakodnevno posjećivati Djed Mraz. Pripremite svoje mobitele i kamere jer nas vikendom očekuje i tematski festival svjetla!

Naši najmlađi ponovno će uživati u zabavnom lunaparku u Parku kralja Držislava (kod Školjke), a najljepši dječji i večernji doček Nove Godine uz Parni Valjak smjestit će se u Tvrđi. >> U Tvrđi u tijeku posljednje pripreme za početak “Adventa u Osijeku”

Adventske kućice s radom počinju od 16 sati, a službeno otvorenje Adventa najavljeno je za 20 sati.

>> Osječani dočekat će Novu godinu uz Parni valjak i Miju Dimšić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari