"Morala se više potruditi"

Ana dobila jako malo bodova, njezina večera razočarala dečke: ‘Kobasica istarska, a ne slavonska, glavno jelo bez priloga…’

RTL

Gosti su ostali vrlo razočarani večerašnjim jelima i iznenađenjem

Umirovljenica Ana Tetkov iz Vukovara ugostila je protukandidate četvrtog dana vukovarskog tjedna ‘Večere za 5’. Za svoju večeru dobila je svega 23 boda. Dečki su bili puni kritika – Ana je dobila tri šestice i jednu peticu. Šest bodova dobila je od Đure, Danijela  i Roberta, a svega pet bodova dao je Ani Leonard. “Ana, kruha, masti i paprike ne ide na kruh sa sjemenkama, kobasica je bila istarska, a ne slavonska, glavno jelo bilo je bez priloga”, objasnio je svoju ocjenu. Puni kritika bili su i Danijel i Đuro, a Robert je ostao razočaran. “Puno sam više očekivao, nažalost, ovo je maksimalan broj bodova koji sam mogao dati”, zaključio je ocjenjivanje sutrašnji domaćin.

Pripravu večere Ana, nekadašnja kuharica, započela je radom na glavnom jelu – ‘Šarenom iznenađenju’. Pretpostavke o mljevenom mesu bile su točne – Ana je radila mesnu štrucu. ‘Rajski zalogaj’ uslijedio je za desert. Ekipa je pretpostavila da će Ana raditi s medom i jabukama – i bili su u pravu. Spravila je Ana bosansku poslasticu – tufahije. Posljednje čega se prihvatila domaćica bilo je predjelo. ‘Pijano i masno’ predjelo odnosilo se na kruh s masti i kobasice u vinu.

Uslijedio je doček gostiju, Ana je kandidate dočekala uz prigodne aperitive – višnjevaču, rakiju i rakiju od bundeve. “Vidio sam neku napetost i neorganiziranost, što me malo iznenadilo”, komentirao je Robert Anin doček. “Višnjevac klasika, rakiju od bundeve prvi put vidim, moglo je biti još”, dodao je Leonard o izboru aperitiva. “Probao sam šljivovicu, bila mi je dobra”, zaključio je Danijel.

Predjelo je prvo stiglo pred Anine goste. “Sam izgled predjela – oskudno. Mislim da dovoljno govori”, komentirao je Robert predjelo. “U Slavoniji tako nešto poslužiti za predjelo… Istarsku kobasicu… Poslužiti nešto čemu ne znate sastojke, nije prigodno”, dodao je. S njim se složio i Robert. “Okus predjela je bio kao i svaki, to kod kuće svi jedemo, isto, ništa posebno drugačije”, zaključio je o predjelu Danijel. Ni Đuro nije bio previše oduševljen, no druga prilika stigla je u vidu glavnog jela.

‘Šareno iznenađenje’ izgledom se svidjelo Danijelu, no ne i Leonardu. “Bilo je previše tartara na tanjuru, jednostavno sam očekivao više”, objasnio je. “Činilo mi se kao da je netko blenderom usitnio meso i napravio štrucu. Okusom mi se nije svidio”, kritičan je bio Robert. “Umak mi je bio standardan, nije bilo ništa posebno, da bi me zadivilo. Meso je bilo previše usitnjeno, možda je zbog toga bilo žilavo”, dodao je Danijel.

Posljednji je na stol stigao desert. “Desert je izgledao previše jednostavno, jabuka, orasi i malo šlaga gore”, komentirao je Danijel. “Morala se više potruditi”, dodao je Leonard. “Okus deserta je bio zeru presladak, valjda je prevladao med”, zaključio je Danijel. Nakon deserta koji ekipu nije nimalo impresionirao, Ana je udijelila prigodne poklone, a potom je sve zaključeno igrom iznenađenja – kvizom o Vukovarsko-srijemskoj županiji. “Iznenađenje je bilo totalni promašaj, nije mi se svidjelo. Igrali smo nekakav kviz, pitanja su bila onako… Ne znam što bih nadodao”, zaključio je Leonard. Robert je u kvizu pobijedio i dobio nagradni pjenušac. Uz zdravicu, ekipa je večeru kod Ane privela kraju.

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari