Večera za 5

Vojnik Danijel postrojio ekipu za sjajnu zabavu, no desetke su izostale: ‘Meso nije bilo zapečeno, već žilavo”

RTL

Sataraš, svinjski vrat i riža u glavnom jelu kandidatima je izgledalo solidno, no nije ih oduševilo

Profesionalni vojnik Danijel Novaković ugostio je protukandidate
prvog dana vukovarskog tjedna u ‘Večeri za 5’. Danijel dolazi iz
Vukovara, a protukandidate je ugostio na divnom Acinom salašu u
Tordincima. Za svoju večeru Danijel je dobio 31 bod! 

“Moja ocjena je devet jer meso nije bilo zapečeno, već žilavo”,
objasnio je Đuro. Sedmicu je Danijelu dao Leonard. “Glavno jelo
preobično, predjelo preobilno na malom tanjuru, a desert je bio
odličan. Da nije domaćin bio kakav je bio, ocjena bi bila i
manja”. Robert je također dao sedmicu – “predjelo je bilo ok,
glavno jelo – bilo je problema, a desert nije bio po mom izboru.
Ne volim baš kolače od šljiva”. Ana je, pak, domaćinu udijelila
osmicu. “U glavnom jelu mi se nije svidjelo meso, riža je bila
suha, a salata je bila van tanjura”.

Pripravu večere vojnik je započeo predjelom koje je nazvao ‘Sve i
svašta’. “Tu bi moglo biti svega i svačega”, kroz šalu je
procijenio Leonard. Danijel je za predjelo radio slaninu, kulen,
kobasice – domaće proizvode koje je poslužio uz punjeni celer.
Uslijedilo je ‘Plavo iznenađenje’ – desert. “Rekao sam da je to
štrudla od jabuka, ali sad ovo plavo…”, zapitao se Robert o
čemu se radi. Ostatak ekipe ‘tipovao’ je na šljive u desertu. I
zaista, vojnik je radio desert nalik knedlama sa šljivama. ‘Okusi
jeseni’ posljednje su čega se u kuhinji prihvatio Danijel. Glavno
jelo bio je svinjski vrat sa satarašom. Nakon što je spravio sva
tri jela, Danijel se posvetio pripremi za doček kandidata. 

FOTO:
RTL

Ekipa se u kombiju ubrzo upoznala, a Danijel ih je dočekao
rakijom i višnjevcem. “Prvi dojam našeg domaćina mi je vrlo
ugodan, imao je dio šokačke nošnje, mlad čovjek, simpatičan. Bili
smo uštogljeni, falilo je malo više komunikacije za početak, iako
je ugodan bio doček”, komentirala je Ana. “Šljiva je bila ok,
tradicionalna slavonska rakija lijepog okusa”, dodao je
Robert. 

Uslijedio je predjelo ‘Sve i svašta’. “Izgledalo je fino, bilo je
obilno, malo je bio mali tanjur naspram količine”, komentirao je
Leonard. “Preobilno, složile su se boje – crvena, bijela, zelena
– sve je bilo lijepo, ali preobilno. Atmosfera nije bila baš
nešto na početku”, složila se i Ana. “Punjeni celer nije
uobičajen za ove krajeve, moram reći da me iznenadilo, ali okusom
je bilo odlično”, dodala je jedina dama ovog tjedna. 

Glavno jelo ‘Okusi jeseni’ iduće je stiglo pred kandidate.
Sataraš, svinjski vrat i riža kandidatima je izgledalo solidno,
no nije ih oduševilo. “Đuveč, riža, svinjski vrat – mislim da je
bilo možda preobično za ovakvu jednu priliku”, komentirao je
Leonard izgled glavnog jela. “Okus je bio ok, moglo je biti malo
više začina, riža je mogla biti al dente, bila je malo
prekuhana”, dodao je Leonard. “Meso je bilo žilavo”, dodao je
Robert. “Meso je bilo tvrdo, a riža jako suha”, složila se s
dečkima i Ana.

‘Plavo iznenađenje’ posljednje je stiglo pred goste. Desert koji
podsjeća na knedle sa šljivama ekipi se svidio. “Lijepo složeno,
ali ja šljive više volim vidjeti u rakiji nego na kolaču”, kroz
smijeh je komentirao Robert. “Desert je bio kiselijeg okusa, više
volim slađe deserte”, dodao je. “Obilno je bilo, vjerojatno zato
nismo sve pojeli”, otkrila je Ana. “Desert je bio najbolji”,
zaključio je Đuro. 

Danijel je ekipi za kraj udijelio prigodne poklone, a oni su
sve dirnuli. “Večera za desetku, lijepo smo se zabavili i
proveli”, zaključio je Leonard. Tamburaški sastav ‘Dunja’
oduševio je ekipu do kraja pa su svi imali samo riječi hvale za
domaćina. 

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na
RTL-u i platformi
Voyo 24 sata prije
prikazivanja na televiziji!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari