Lijepa gesta

Vratili se iz Njemačke u Valpovo kako bi pružili mačku Emilu ljubav, utočište i dom

Iva Kovačević

Unatoč tome što se nitko lokalno nije javio za brigu o Emili, Diana i Andreas došli su iz Njemačke kako bi mu pružili ljubav i dom

Emil, “divlji” mačak s naslovne fotografije, bio je redovno izvještavan na stranici Udruge za zaštitu životinja Lassie. Nalazio se na pustopoljini, prekriven velikom krvavom ranom i šugarcima koji su izgledali kao da im nema kraja.

Uz sanaciju rane i šugaraca, Udruga Lassie omogućila je besplatnu kastraciju kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje mačaka, smanjile patnje, suzbile zarazne bolesti te se izbjegla borba za teritorij i lutanje.

Valpovčanka Iva Kovačević brinula se o Emilu cijelo vrijeme, otkrivši da nije divlji mačak, već životinja koja brzo pokazuje povjerenje u ljude. Njegova priča stigla je do srca Diane Möhrle i Andreasa Möhrlea iz Njemačke koji su odlučili postati Emilovi dobročinitelji.

FOTO: Iva Kovačević

Unatoč tome što se nitko lokalno nije javio za brigu o Emili, Diana i Andreas došli su iz Njemačke kako bi mu pružili ljubav i dom. Emil dobio je kućicu, ležajeve, hranu i igračke od svojih novih skrbnika.

Ova topla priča podsjeća nas koliko je važno pružiti ljubav i dom napuštenim životinjama. Pozivamo sugrađane da se inspiriraju ovom pričom i pronađu mjesta u svojim domovima i srcima za ulične mačke i ostale životinje.

FOTO: Iva Kovačević

Dijelimo ovu priču kako bismo potakli ljude na velikodušnost i brigu prema životinjama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari