Jučer

Kestenijada u Josipovcu ispunila kišno predvečerje mirisima, pričom i druženjem

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

I kako kaže ona Kićina ''Inati se Slavonijo…'', dala je poticaj volonterima Udruge Josipovac da, unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi održe Kestenijadu, jer želja i volja jače su od bilo kojih vremenskih uvjeta

U petak, 10. studenoga u rano prohladno i kišno predvečerje, središtem Josipovca širio se miris pečenog kestenja i kuhanog vina na Kestenijadi u organizaciji Udruge Josipovac.

Upravo taj miris, glazba i pozitivno ozračje privukli su nemali broj posjetitelja, mladih i starijih, koji su uživali u jesenskim okusima za sva čula. Josipovački kestenjar Joža ispričao je vrlo zanimljivu i poučnu priču o tome kako se kestenje pojavilo u Slavoniji te o selu Kestenovcu, o kojemu danas možemo samo čitati u starim spisima i knjigama.

Kestenje se peklo od ranog predvečerja do kasne večeri, a pekli su ga odrasli u suradnji s djecom, koja su najviše uživala, a neprestano se tražila i porcija više. Uživalo se te večeri u kuhanom vinu i toplom čaju, u dobrom društvu uz pucketanje vatrice.

Upravo pozitiva te zajedničko druženje i okupljanje jest i cilj organizacije ovakvih događaja. I kako kaže ona Kićina ”Inati se Slavonijo…”, dala je poticaj volonterima Udruge Josipovac da, unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi održe Kestenijadu, jer želja i volja jače su od bilo kojih vremenskih uvjeta.

Organizaciju i realizaciju Kestenijade Udruga Josipovac ostvarila je uz pomoć donatora: Lotis d.o.o., Kapraljević d.o.o., Beton Galant d.o.o., Bistro-proizvodnja začina i dodataka te Agristar d.o.o., kojima se ovim putem i zahvaljuje.

Do godine, na novoj Kestenijadi!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari