Osim što su posjetitelji imali priliku kušati brojne delikatese i učiti o pripremi zdravih međuobroka, Jauzna fest promovirala je svijest o važnosti pravilne prehrane i zdravih životnih navika
Današnje jutro u Osijeku bilo je rezervirano za pravi gastro
spektakl pod nazivom Jauzna fest koji se održao u dvorišnom
prostoru Eurodoma. Ovaj događaj okupio je brojne
zaljubljenike u kvalitetnu hranu te promovirao važnost međuobroka
za naš organizam i zdrave prehrambene navike. U sklopu
manifestacije, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim i
ukusnim međuobrocima te se educirati o koristima konzumacije
kvalitetnih prehrambenih namirnica.
Jauzna fest nije samo gastro događaj, već i dio većeg okvira –
Sajma strukovnih zanimanja. To znači da je manifestacija pružila
priliku mladim ljudima da se upoznaju s različitim zanimanjima u
ugostiteljskom sektoru te da steknu bolje razumijevanje o značaju
kvalitetne prehrane za njihovo zdravlje.
Jedan od ključnih trenutaka događaja bio je i razgovor
između RTL-ovog reportera Bojana Uranjeka i
chefa Ivana Đukića. Chef Đukić otkrio je pritom
tajnu jednog tradicionalnog, ali i novog slavonskog doručka –
pohanog kruha.
Ovaj ukusni recept nije samo gastronomska poslastica, već i
primjer kako se tradicionalna kuhinja može spojiti s modernim
prehrambenim trendovima. Pohani kruh predstavlja savršen
međuobrok koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce, istovremeno
pružajući potrebne hranjive sastojke.
Osim što su posjetitelji imali priliku kušati brojne delikatese i
učiti o pripremi zdravih međuobroka, Jauzna fest promovirala je
svijest o važnosti pravilne prehrane i zdravih životnih navika.
Događaj je bio prilika za cijelu zajednicu da se okupi, razmijeni
iskustva i inspirira jedni druge na putu prema boljem zdravlju i
kvalitetnijem načinu života.
>> Gastronomski spektakl u Osijeku: Vrhunski masterchefovi na “Jauzna Food Festu”
Svi prisutni napustili su Jauzna fest s bogatim saznanjima o
zdravoj prehrani, novim receptima i s osjećajem zajedništva. Ovaj
događaj istaknuo je važnost ulične gastronomije kao platforme za
edukaciju i promociju kvalitetne prehrane, čineći ga ne samo
gurmanskim iskustvom, već i prilikom za osobni rast i razvoj.