Prijave do 26. listopada

Na AUKOS-u predstavljen novi sveučilišni specijalistički studij Odnosi s javnošću i komunikologija

PR

Početak i mjesto izvođenja nastave predviđeni su tijekom studenoga u prostorijama AUKOS-a, a u slučaju potrebe, pristupnici će dio nastave moći pohađati online

Na današnjoj konferenciji za novinare u svečanoj dvorani AUKOS-a predstavljen je novi sveučilišni specijalistički studij Odnosi s javnošću i komunikologija koji Akademija pokreće ove jeseni, a čija je prva najava već izazvala veliko zanimanje javnosti.

Novi studij, jedinstven na području istočne RH, predstavili su njegova voditeljica izv. prof. dr. sc. Marina Đukić, pročelnik Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije izv. prof. dr. sc. Borko Baraban i izv. prof. dr. sc. Marija Šain, članica radne skupine za izradu elaborata novog studija.

”AUKOS jedinstvena je visokoškolska institucija jer na kvalitetan i interdisciplinaran način spaja znanost i umjetnost. Ovaj novi studij izrastao je iz djelokruga našeg Odsjeka na kojemu se već izvode prijediplomski studij Kultura, mediji i menadžment, kao i diplomski studiji Mediji i odnosi s javnošću te Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama. To znači da pokretanjem ovog novog studija sada imamo cjelokupnu vertikalu, od prijediplomskog do poslijediplomskog studija”, istaknuo je izv. prof. dr. sc. Borko Baraban.

Dodao je kako je natječaj za upis na novi studij objavljen 27. rujna, a otvoren je do 26. listopada. Iznimno su zadovoljni dosadašnjim brojem upita zainteresiranih potencijalnih polaznika.

”Uz već ranije pokrenut sveučilišni specijalistički studij Kreativne terapije, jedini takav u Hrvatskoj, ovo je već drugi specifičan specijalistički studij naše Akademije. Novi studij pokrećemo jer je novoj generaciji menadžera i suradnika u odnosima s javnošću prijeko potrebna sve veća razina komunikacijskih, menadžerskih i strateških znanja kako bi mogli uspješno provoditi planirane projekte”, pojasnila je izv. prof. dr. sc. Marija Šain.

Kako je istaknuto, studij mogu upisati pristupnici koji su završili društvene i humanističke znanosti, ali i druge. Tijekom ukupno godinu i pol, odnosno tri semestra trajanja studija, uz šest obveznih kolegija studentima se nudi paleta izbornih kolegija koji će omogućiti profiliranje prema vlastitim afinitetima.

”Komunikacijsko je polje široko i obuhvaća brojne aktivnosti u odnosima s javnošću, novinarstvu, oglašavanju, produkciji te tradicionalnim i novim medijima. Za svaku granu postoje određene zakonitosti i protokoli koje komunikacijski stručnjak treba poznavati. Ta se specifična znanja dobivaju odabirom kvalitetnog studija i iskustvom rada u tom području, a najbolja je kombinacija jednog i drugog. Upravo zato prepoznali smo da postoji potreba i prilika za studijem koji će obuhvatiti širi spektar znanja, a opet se, kroz individualiziran pristup studentima u određenoj mjeri, prilagoditi njihovim specifičnim potrebama. Ova diploma značajno unaprjeđuje profesionalno usmjerenje, a ne treba zanemariti ni činjenicu da je, kada su u pitanju javne i državne službe, dodatna prednost i povećanje brutoplaće za 5 % koje se ostvaruje odmah po završetku studija, obranom specijalističkog rada”, naglasila je voditeljica studija, izv. prof. dr. sc. Marina Đukić.

Početak i mjesto izvođenja nastave predviđeni su tijekom studenoga u prostorijama AUKOS-a, a u slučaju potrebe, pristupnici će dio nastave moći pohađati online. Predavači su stručnjaci s iskustvom iz realnog sektora te nastavnim iskustvom na postojećim studijima Akademije, uz nekoliko vanjskih predavača. Ukupna školarina studija iznosi 3.318 eura.

Detaljnije informacije i prijavnica mogu se pronaći na poveznici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari