U sklopu Tjedna filantropije

Projekt Inklutour predstavio se osječkoj publici na festivalu ”Gledaj (u)druge”

PR

Potvrđuje se kako je Osijek grad novih mogućnosti za sve osobe u zajednici u kojoj filantropija, ali i inkluzija imaju posebno mjesto koje se s ovakvim aktivnostima njeguje i dodatno promovira kao primjer drugim gradovima u Republici Hrvatskoj

U sklopu obilježavanja Tjedna filantropije, na osječkom Trgu slobode održao se festival ”Gledaj (u)druge” na kojemu se predstavio i projekt Inklutour čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Osijek, a projektni partneri Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Inkluzivna kuća Zvono iz Belišća te osječka turistička agencija ORA TOURS.

Tom prilikom projekt je Inklutour mnogobrojnim posjetiteljima festivala, ali i udrugama s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije koje su također sudjelovale na festivalu, prezentirao ciljeve projekta, kao i sve dosadašnje uspješno provedene aktivnosti.

Također, predstavljene su i preostale nadolazeće besplatne aktivnosti u sklopu projekta pa su se, tom prilikom, pozvale sve zainteresirane nezaposlene osobe s invaliditetom da se priključe raznim radionicama u sklopu projekta.

Aktivnosti projekta Inklutour mogu se pratiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici. Svaki je novi polaznik dobrodošao te može očekivati izvrsne besplatne edukacije, radionice i aktivnosti potpuno prilagođene svakoj osobi s invaliditetom na individualnoj razini koje će zasigurno pomoći rastu i razvoju osobe, kako na privatnoj, tako i na profesionalnoj razini, što je bio rezultat i svih dosadašnjih aktivnosti u sklopu projekta.

Ovim projektom, ali i sudjelovanjem projekta na festivalu ”Gledaj (u)druge” u sklopu Tjedna filantropije, potvrđuje se kako je Osijek grad novih mogućnosti za sve osobe u zajednici u kojoj filantropija, ali i inkluzija imaju posebno mjesto koje se s ovakvim aktivnostima njeguje i dodatno promovira kao primjer drugim gradovima u Republici Hrvatskoj.

Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenoga. Financiran je iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva ”Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.” u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari