Dočekao je Goran goste kako i priliči pravom slavonskom domaćinu, a za svoju večeru zaslužio je 38 bodova
Umirovljenik i vlasnik OPG-a, Goran Pilaš,
ugostio je protukandidate drugog dana slavonskog tjedna ‘Večere
za 5’. Večeru je spravio od namirnica kao što su kulen, svinjska
mast, teletina, krumpiri, šampinjoni, svježi kravlji sir, orasi,
a upriličio ju je u svojoj krasnoj vikendici. Ivana je Goranu za
njegovu večeru udijelila deset bodova – sve joj se svidjelo.
“Moja ocjena je čista desetka, jelo je bilo kako treba, ukusno,
domaćin super”, objasnio je Marko svoju desetku. Pričljivi
Zdravko dao je devetku – “Sve je bilo ok, osim predjela, bilo je
dosta slano, jestivo, ali jako slano”. Istu ocjenu dala je i
Marija pa je Goran zaradio visokih 38 bodova i time prešao u
ovotjedno vodstvo.
Pripravu večere Goran je započeo desertom naziva Smotano pa
pečeno. Gosti su predosjetili da bi mogle u pitanju biti štrudla
ili palačinke. Upravo potonje rješenje pokazalo se točnim,
palačinke je punio s orasima i svježim sirom te ih potom prelio
pa zapekao. Uskoro se bacio na glavno jelo – Tele u vrtu. Klasik
svih klasika – teletina ispod peke iduće je jelo koje se našlo na
Goranovom jelovniku. Za kraj – pripravio je Goran predjelo naziva
Nešto naše. Slanina, kulen, vratina, kulenova seka, sir, polpete
od tikvica… Umirovljenik je spravio ukusno predjelo, a potom se
bacio na pripremu aperitiva.
Dočekao je Goran goste kako i priliči pravom slavonskom domaćinu.
U nošnji, ispred svoje idilične vikendice, uz prigodne rakije.
“Imamo šljivovicu, liker od crnog vina, višnju, aroniju, domaći
viski i kruškovac”, ponudio je Goran aperitive. “Domaćin je bio
raspoložen na dočeku, radosno nas je dočekao”, komentirala je
Marija. “Mislim da ono nije bio viski, zaključio sam da je
vinjak”, dodao je Zdravko.
Nakon sjajnog dočeka, uslijedilo je predjelo – Nešto naše.
“Predjelo vizualno dosta dobro izgleda”, komentirao je Zdravko.
Mariji je, pak, izgledalo ponešto siromašno. “Nije mi se predjelo
svidjelo. Previše začinjen, previše slan. Pojela jesam, ali sam
nezadovoljna. Zdravko je malo naporan, puno se hvali sa svojim
imanjem, vinom, svime što ima”, dodala je i o gostu. “Sve mi se
svidjelo u kompletu”, rekla je, pak, Ivana.
Stigla je uskoro teletina ispod peke! “Glavno jelo je bilo
prelijepo, meso, dekoracija, sve mi se svidjelo”, rekao je Marko.
“Naporno mi je to njihovo nazdravljanje svakih pet minuta”,
komentirala je Marija. “Meso je bilo sočno, mekano, savršeno”,
izjavila je Ivana. “Krumpir isto solidan”, nadovezao se Zdravko.
Uskoro je ekipa završila glavno jelo, a onda je uslijedio desert.
Punjene palačinke posljednje su stigle pred ekipu. “Starinski
zapečen, tako su naše bake radile palačinke”, izjavila je Marija.
“Ove palačinke nisu bile tako žilave kao one jučer”, dodala je
Ivana. “Ne volim pečene palačinke, ali ne možemo svima ugoditi”,
zaključila je. Nakon zasitnog deserta, Goran je ekipi udijelio
poklone. “Pokloni su bili odlični”, pohvalila je Marija darove.
Za kraj su ekipi zasvirali tamburaši. “Samo je falila harmonika”,
otkrila je Ivana o iznenađenju. “Veselo, razgovorljivo, puno
priče sa Zdravkove strane”, dodala je Marija. Ocijenile su
visokom ocjenom i domaćina Gorana, koji se potrudio ekipi
prirediti sjajnu atmosferu i ukusnu hranu.
‘Večeru za 5’ gledajte po ponedjeljka do petka u 17.45 sati na
RTL-u, a ako želite već sada doznati tko je napravio bolje večeru
– omiljeni kulinarski show pogledajte na platformi Voyo!