Održao dvodnevnu radionicu

Ugostiteljsko-turističku školu Osijek posjetio renomirani stručnjak i rekorder Guinnessove knjige

PR

Sva stečena znanja i suvremeni trendovi pomoći će učenicima za pripremu i sudjelovanje na strukovnim natjecanjima

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, 5. i 6. rujna održana je dvodnevna radionica za učenike i škole partnera s gostom predavačem Richardom Ponsom iz malteškog Instituta za studije turizma.

Richard Pons stručnjak je sa tridesetogodišnjim iskustvom u miksologiji pića i maestro koktela te rekorder Guinnessove knjige rekorda sa čak 88 različitih koktela spravljenih u samo sat vremena.

”Sviđa mi se ambijent škole, nova je i moderna, i sviđa mi se energija vaših učenika. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem i interesom. Počašćen sam pozornosti koju su pružali na mojim predavanjima”, ističe Richard Pons, dodavši kako u poslu miksologije učenje nikada nije gotovo jer, kaže, on osobno uvijek teži tražiti nove ideje i usavršavati se. Dao im je, napominje, ”ključeve u ruke” kako bi imali što bolji početak.

”Nikada nisam želio biti barmen, no dobio sam priliku i pronašao sam se u tome. Danas djeca imaju mnogo više mogućnosti za učenje, a sve što im je potrebno zapravo je na njihovom dlanu. Mogu gledati podcaste i videa te tražiti recepte na internetu. Ukratko, sve je što stoji između njih i dobre karijere volja. Barmen sam 40 godina, podučavam 30, i ovo nije moj posao – ovo je moja ljubav, moj hobi, i ne govorim obitelji i prijateljima kako idem raditi, nego se idem zabavljati, i ako nešto volite, napravite karijeru iz toga. Postoji i jedan put jer jednom kada postanete barmen, možete se razvijati pa postati sommelier, mixolog, menadžer za hranu i pića, menadžer u marketingu, prodajni predstavnik nekog branda vina i pića… Dakle, niste samo barmen, to je tek početak puta, a gdje će vas taj put odvesti uvelike ovisi o vašoj volji i upornosti”, zaključuje Pons.

Sva stečena znanja i suvremeni trendovi pomoći će učenicima za pripremu i sudjelovanje na strukovnim natjecanjima. Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru EU projekta – UP.03.3.1.05.0006 VirtuOS  – uspostava regionalnog centra kompetentnosti, kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnoga za tržište rada te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari