Večera za 5 u OSIJEKU

Problematičnoj torti unatoč! Sanja sjajnom atmosferom otvorila novu sezonu ‘Večere za 5’

RTL

Sanja Toth odlično je otvorila novi tjedan 17. sezone 'Večere za 5' tijekom kojeg se kuha u Osijeku i okolici

Novu sezonu ‘Večere za 5’ otvorila je operna solistica
Sanja Toth. Simpatična Osječanka obožava
druženje i kuhanje pa je u najdugovječnijem kulinarskom showu već
sudjelovala. Svoje vještine Sanja je predstavila voditelju
skladišta Dejanu, umirovljenici Jadranku, kućanici Miroslavi i
kozmetičarki Ivani. Kako se snašao voditelj skladišta Dejan, koji
kuha u utorak, gledatelji mogu pogledati već sada na platformi
Voyo – 24 sata prije prikazivanja
epizode na televiziji. 

Fino, Finije, Najfinije – nazivi su jela kojima je Sanja pokušala
osvojiti protukandidate. U tome je očito i uspjela budući da je
za svoja jela dobila visokih 38 bodova. Komplimenti su prštali sa
svih strana, unatoč desertu koji i nije do kraja uspio!

Sanja je pred svoje protukandidate stavila jelovnik spravljen od
zanimljivih sastojaka – slanutka, pilećih prsa, čilija, karfiola,
celera, jagode i jabuke. Pripravu večere započela je desertom
kojem je nadjenula naziv Najfinije.  Ivana je
pretpostavljala da će Sanja ekipi predstaviti voćnu tortu. Nakon
deserta, Sanja se prihvatila predjela naziva Fino. Jadranka je
predosjetila da će za predjelo jesti pileća prsa i slanutak.
Donekle je bila u pravu jer je operna solistica za predjelo
spravila više vrsta pašteta, a sve je završila pripravom glavnog
jela kojeg je nazvala Finije. Za glavno jelo poslužila je
panirane punjene lazanje.

Nakon priprave večere i stola, ovotjedna ekipa upoznala se te je
među njima odmah zavladalo dobro raspoloženje. Uskoro ih je Sanja
dočekala u sjajnom raspoloženju, uz prigodni aperitiv. “Imam
domaću rakiju”, ponudila je operna solistica gostima. Usto, bio
je tu i konjak, a ekipa je s veseljem nazdravila za lijepo
druženje. 

Predjelo pod nazivom Fino svidjelo se gostima. “Šareno, svega
pomalo”, pohvalio je izgled predjela Dejan. “Jako ukusno,
pozitivno sam se iznenadio”, dodao je. Jadranka se oduševila
okusom jela, dojmilo ju je to više nego sam izgled predjela.
“Prvi put sam sada jela humus, jelo je bilo finog okusa,
oduševilo me”, dodala je Ivana.

Predjelo

U ugodnoj atmosferi, nastavilo se Finijim – glavnim jelom.
“Glavno jelo bilo je jako lijepo servirano, šaroliko postavljeno
na tanjuru”, komentirala je Ivana. Serviranje je pohvalila i
Miroslava. Najfinije jelo večeri posljednje je stiglo na stol –
desert kojeg je činila torta od jagoda s mascarponeom. Sanjina
torta nije se stisnula do kraja, no komentari su i dalje bili
jako pozitivni. “Crveno, osvježavajuće, čini se da je ukusno i da
je uloženo puno truda”, komentirao je Dejan. “Nije je izbacilo iz
takta što joj desert nije uspio, no bilo joj je žao”, dodala je
Jadranka. “Desert je izgledao potopljeno. Okus je bio
fantastičan”, komentirala je Ivana. “Sve je fino”, zaključila je
Miroslava.

Desert

Nakon fine večere i prigodnog poklona, zapjevala je ekipi Sanjina
kolegica Ivana Medić, solistica osječkog HNK. Pridružila joj se i
Sanja, a ekipa se oduševila. “Predivno mi je bilo to, predivno”,
komentirali su gosti. “Mislim da bih mogla krenuti u kazalište,
svakako ću pogledati neku njezinu predstavu”, dodala je
kozmetičarka Ivana. 

Krasnim iznenađenjem privela se prva ovotjedna večera kraju.
“Draga Sanja, moja ocjena za večeru je čista desetka. Slanutak
nisam nikad probao, ovo je bilo izvrsno. Glavno jelo također,
desert osvježavajući i fin, a vi kao domaćica opušteni i
nasmijani, iznenađenje vrhunsko. Svaka čast”, pun je komplimenata
bio Dejan, koji je udijelio desetku. Desetke su dale i Ivana te
Miroslava. Jadranka je, pak, jedina Sanji dala osam bodova.
“Lazanje su bile tvrde i hladne, a torta mi nije odgovarala jer
se nije dovoljno stisnula krema”, zaključila je. 

‘Večeru za 5’ gledajte od ponedjeljka do petka u 17.45
sati na RTL-u, a ako želite 24 sata ranije doznati tko je
napravio bolju večeru – omiljeni kulinarski show pogledajte na
platformi
Voyo!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari