jedan dan u aquaparku

Aquapark “Shhhuma” – oaza zabave i odmora uz Papuk

SiB.hr

Aquapark "Shhhuma", smješten uz planinu Papuk u šumovitom kraju, pruža raznovrsne bazene s uključenim toboganima, kvalitetnu hranu i smještaj te nezaboravan dan vodenih radosti u prekrasnom okruženju

Nestvarno ljepota prirode pretočena u raj za ljubitelje vodenih radosti – to je Aquapark “Shhhuma” smješten nadomak planine Papuk, u prekrasnom šumovitom kraju kako i samo ime parka sugerira. U idiličnom okruženju koje kombinira zelenilo prirode i svježinu vode, ovaj aquapark postao je omiljena destinacija za sve one željne osvježenja i adrenalinskih trenutaka.

Svakako, jedan od najupadljivijih aspekata ovog parka je raznolika ponuda bazena. Počevši od velikog olimpijskog bazena, gdje posjetitelji mogu plivati i uživati u sunčanju, do bazena s brzom rijekom koja nudi uzbuđenje vodenih struja za sve uzraste. Posebno su popularni bazeni s toboganima, koji su uključeni u cijenu ulaznice, stvarajući nesputane trenutke zabave i smijeha. Djeca imaju svoj kutak u posebnom bazenu s mini toboganom, dok se mješoviti bazen pokazuje kao idealno mjesto za opuštanje i druženje.

Voda u bazenima “Shhhume” je nešto hladnija nego na ostalim kupalištima koje smo posjetili ove sezone, što se lako može pripisati podneblju u kojem se aquapark nalazi. No, ova temperatura odraslima pruža osvježenje posebno u vrućim ljetnim mjesecima te dodatno podcrtava iskustvo kupanja u prirodnom okruženju. Djeca bi pak više voljela da je temperatura za koji stupanj viša.
Nema potrebe brinuti se oko hrane i pića jer je ponuda iznimno kvalitetna i raznolika. Posjetitelji mogu uživati u fast food jelima, ukusnim pizzama ili se odlučiti za jela s linije, a sve to po prihvatljivim cijenama. Tako možete posjeti hamburger za 4, hot dog za 2,30, pomess za 3,40 ili sendvič za 2 eura. Također, u ponudi su i pizze po cijeni od 3,60 za dječju pizzu, 5,60 za margaritu pa do 8,00 koliko ćete platiti za specijalitet kuće pizzu Shhhuma. Tu je i linija s dnevnim jelima za one koji vole nešto konkretnije. Zanimljivo, cijena piva niža je od cijene soka pa ćete tako pivo popiti za 2,20, a sok za 2,40 eura, dok ćete za kavu izdvojiti 1,30 eura. U sklopu parka nalazi se i mini trgovina te nekoliko ugostiteljskih objekata koji nude dodatnu udobnost i zadovoljstvo.
Jedna od karakteristika koja razlikuje ovaj park je opuštena politika prema hrani. Tako nema kontrole torbi na ulasku, što znači da posjetitelji mogu ponijeti vlastitu hranu. Unatoč ovoj slobodi, većina posjetitelja ipak preferira uživanje u raznolikoj hrani koju nudi park, zahvaljujući pristupačnim cijenama.

Aquapark “Shhhuma” nudi raznolike opcije pa se tako dio prostora za smještaj gostiju nalazi se u hladu šume, stvarajući miran ambijent, dok je drugi dio smješten na sunčanim stepenicama uz olimpijski bazen, omogućujući gostima da se opuste uz zvukove vode i prirode. Ležaljke koje su dostupne su se brzo popunile pa ukoliko želite uhvatiti mjesto na njima svakako preporučujemo raniji dolazak.

Jedina napomena je da, iako aquapark nudi mnogo zabave i uživanja u vodi, nema vidljive spasilačke službe na bazenima. Stoga, sigurnost i poštivanje pravila kupanja su od iznimne važnosti kako bi se svaki posjet pretvorio u nezaboravno iskustvo bez ikakvih neugodnosti.
Ako razmišljate o izletu na Aquapark “Shhhumu”, svakako se isplati rezervirati cijeli dan za ovu avanturu. Iako možda malo udaljen od Osijeka, blizina Požege i Slavonskog Broda čini ga pristupačnim za posjetitelje iz različitih krajeva. Nezaboravno iskustvo vodenih radosti, adrenalinskih tobogana i opuštajuće atmosfere prirode čekaju sve koji se odluče istražiti čaroliju ovog aquaparka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari