Čak 19 radionica

Festival ”Zemlja bez granica” osvaja srca Slavonaca: U Ernestinovu oživjela dječja radost i tradicija

PR

Bio je užitak gledati obitelji kako zajednički sudjeluju u radionicama starih zanata, strpljivo uče nove vještine poput hodanja na štulama i runjenja kukuruza te nove tehnike ručne izrade svijeća, pletenja, tkanja, modeliranja glinom, crtanja kloforilom i izradom slika od mahovine

Prva postaja ovogodišnjeg najvećeg kontinentalnog obiteljskog Festivala ”Zemlja bez granica’ jučer (srijeda) održana je u Ernestinovu u Parku skulptura. U čak 19 radionica sudjelovao je veliki broj djece, njihovih roditelja, baka i djedova koji svojim osmjesima i oduševljenjem najbolja su potvrda uspješnosti Festivala koji je prvi puta održan u ruralnoj zajednici.

Bio je užitak gledati obitelji kako zajednički sudjeluju u radionicama starih zanata, strpljivo uče nove vještine poput hodanja na štulama i runjenja kukuruza te nove tehnike ručne izrade svijeća, pletenja, tkanja, modeliranja glinom, crtanja kloforilom i izradom slika od mahovine.

Naravno, bilo je tu i ”modernijih” radionica društvenih igara i 3D modeliranja, plesa, klaunske školice, čajanke s princezama i oslikavanja lica, ali i zdravih i ukusnih zalogaja iz dječjega restorana Ernestina gdje su goste posluživala djeca-polaznici radionica. Sva su djeca mogla dati svoj doprinos i oslikavanju velike zastave djece koja će se nastaviti oslikavati na sljedećim postajama Festivala krajem kolovoza.

Festival organizira Udruga Breza, uz podršku Osječko-baranjske županije i Zaklade ”Hrvatska za djecu” te Gradova Valpovo, Beli Manastir i Đakovo, kao i Općine Ernestinovo i uz medijsko pokroviteljstvo (Televizija Slavonije i Baranje, Osječka TV, Đakovo Live, Glas Slavonije, Slavonski radio, Radio Valpovo, Radio Baranja te portali Osijek031, Osijekexpress, SiB, Moje Đakovo, Valpovštinainfo, Baranjainfo).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari