preko glova

U Osijeku lani konzumacija sushija porasla za čak 660 posto

Emica Elveđi/PIXSELL

Prema aktivnosti hrvatskih korisnika u aplikaciji, hrvatski građani najviše preferiraju sushi u 20 sati, a gotovo 50% dnevnih narudžbi sushija konzumira se između 18 i 21 sati

Prošle godine je preko aplikacije za dostavu hrane Glova u
Hrvatskoj isporučeno  gotovo 32.000 komada sushija, što
znači da je dnevno u 2022. u Hrvatskoj isporučeno prosječno 87
komada sushija. Hrvatska je tako četvrta zemlja u jugoistočnoj
Europi, nakon Rumunjske, Srbije i Slovenije, s najvećom
konzumacijom sushija u 2022. godini, barem računajući preko
Glova, piše Index.

Prema aktivnosti hrvatskih korisnika u aplikaciji, hrvatski
građani najviše preferiraju sushi u 20 sati, a gotovo 50% dnevnih
narudžbi sushija konzumira se između 18 i 21 sat. Gledajući po
danima u tjednu, omiljeni dan za naručivanje sushija je petak (sa
16% potrošnje), a pet od svakih 10 komada sushija naručenih preko
Glova u Hrvatskoj konzumira se vikendom (petak – nedjelja).

Statistika pokazuje da se u 2022. sushi najviše naručivao u
Zagrebu (36% ukupne godišnje potrošnje), Splitu (28%) i Rijeci
(19%). No ako obratimo pažnju na one gradove u kojima je
konzumacija sushija doživjela najveći rast u odnosu na 2021.
godinu, to su Rijeka (+20.407%), Osijek (+660%) i Šibenik
(+412%).

Što se tiče sastojaka, najpopularniji su losos, tuna i avokado,
ali svoje mjesto imaju i ostali sastojci poput krastavaca i
škampa (čak se i piletina pojavljuje kao opcija za one koji ne
vole ribu).

Jedan obožavatelj sushija iz Splita je preko Glova potrošio više
od 1000 eura na različite narudžbe sushija tijekom godine, piše
Index.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari