Prije dva dana

U Vinkovcima održana slastičarska radionica “Izrada entremet torti modernim tehnikama u slastičarstvu”

PR

Nastavnici slastičarstva i mentori kod poslodavaca s područja naših pet županija imali su priliku upoznati se sa modernim trendovima u slastičarstvu

Srednja strukovna škola Vinkovci 26. i 27. lipnja u okviru
projekta RCK VirtuOS organizirala je dvodnevnu radionicu “Izrada
entremet torti modernim tehnikama u slastičarstvu” koju je vodila
vrhunska slastičarka, višestruka državna pobjednica u
slastičarstvu i dugogodišnja voditeljica slastičarnice Hotela
Esplanada u Zagrebu, Mirjana Špoljar.

Nastavnici slastičarstva i mentori kod poslodavaca
s područja naših pet županija imali su priliku upoznati se
sa modernim trendovima u slastičarstvu.

“Ovim radionicama nastojimo osnažiti nastavnike slastičarstva i
mentore kroz upoznavanje novih tehnika u slastičarstvu kako bi
mogli prenijeti učenicima”, rekla je Ružica
Šošić
, nastavnica slastičarstva Srednje strukovne škole
Vinkovci.

Škola je prošla i kroz ciklus investicija ostvaren partnerstvom
na projektu “VirtuOS  – uspostava regionalnog centra
kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva” pa se tako
škola može pohvaliti obnovljenim kabinetima kuharstva i
slastičarstva, kabinetom posluživanja, nabavljenom suvremenom
opremom te edukacijom profesora.

“Približili smo jedno moderno slastičarstvo polaznicima, tj.
nastavnicima slastičarstva, kuharstva, ujedno i mentorima i svi
zajedno smo sklopili jedan prekrasan desert. Od izrade
dekoracije, do staklene glazure, baš smo se potrudili da izvučemo
što više iz ove dvodnevne radionice”, poručila je Mirjana Špoljar
koja nije samo uspješna slastičarka, nego i poduzetnica koja
svoje znanje prenosi diljem Hrvatske.

“Moja slatka akademija Sweet lab by Mirjana Špoljar zauzeta je
šest mjeseci unaprijed i obučavam slastičare i chefove u velikim
hotelima, nastavnike u strukovnim školama, suvremenim trendovima
kako bi mogli podići kvalitetu svoje ponude”, dodala je.

Kao uspješan primjer struke Mirjana Špoljar primijetila je
deficit slastičara na tržištu rada te se nada da će ovakve
radionice stvoriti preduvjet za jaču promociju zanimanja. 

“Upravo ovakvim edukacijama nastavnike slastičarstva usmjeravamo
kako bi danas sutra oni mogli prezentirati sve deserte i slastice
svojim budućim slastičarima”, rekla je.

Ova radionica imala je humanitarni karakter te su izrađene torte
donirane Dječji dom za smještaj, njegu i skrb o djeci bez
roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi “Sveta Ana” u
Vinkovcima.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola
Osijek u okviru EU projekta – UP.03.3.1.05.0006 VirtuOS  –
uspostava regionalnog centra kompetentnosti, kao i kampanje
promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu
promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja
u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja
promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete
ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava
obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja
kompetentnog kadra spremnog za tržište rada te rasta
kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih
poslodavaca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari