U proteklih tjedan dana

Radionice “Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu” u sklopu projekta Inklutour održane u još dvije osječke osnovne škole

PR

Učenicima je i ovaj puta predstavljen projekt Inklutour s najvažnijim ciljevima projekta pa se tako s učenicima raspravljalo o značenju pojma inkluzije, kao i uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu, što se osobito odnosi i na uključivanje učenika s teškoćama u njihovom okruženju

U proteklih tjedan dana održano je nekoliko radionica u sklopu projekta Inklutour pod nazivom “Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu” kojega provode članovi projektnog tima u suradnji s Ugostiteljsko-turističkom školom Osijek kao projektnim partnerom, a sve s ciljem promoviranja ugostiteljsko-turističkih zanimanja.

Kao i prijašnje, tako su i današnje radionice održane za sedme razrede, i to u Osnovnoj školi Mladost te Osnovnoj školi Franje Krežme u Osijeku. Učenicima je i ovaj puta predstavljen projekt Inklutour s najvažnijim ciljevima projekta pa se tako s učenicima raspravljalo o značenju pojma inkluzije, kao i uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu, što se osobito odnosi i na uključivanje učenika s teškoćama u njihovom okruženju.

S ciljem promoviranja boljeg i inkluzivnijeg društva, još od školskih klupa, na radionicama se promovirao redovni program, uz prilagođeni nastavni sadržaj za učenike s teškoćama koji nudi Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a uz sve navedeno učenicima su detaljno predstavljena i sva zanimanja koja ova škola nudi u sklopu srednjoškolskog obrazovanja.

Uz informativni dio radionice, s učenicima se proveo i kratki kviz znanja iz ugostiteljstva i turizma, pa su tako učenici OŠ Mladost i Franje Krežme mogli provjeriti svoje dosadašnje znanje iz općih kulinarskih i turističkih pitanja.

Uz zabavni, ali i informativni dio radionica, današnje radionice prošle su i više nego uspješno, a učenici su dobili sve potrebne informacije kako bi kroz iduću, zadnju godinu u osnovnoj školi, mogli razmisliti o nastavku obrazovanja.

Zadnja radionica u ovom ciklusu na rasporedu je idući tjedan, i to u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Osijeku, a u pripremi je i novi ciklus “Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu” koji će uskoro uslijediti.

Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Financiran je iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva “Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.” u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari