matea i ana

Dvije Slavonke u finalu Miss Universe žele do titule najljepše

Samo Mervar / PR Miss Universe Hrvatske

Miss Universe Hrvatske, 27. po redu, održat će se 3. svibnja 2023. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu

Za titulu najljepše, u sklopu izbora za Miss Universe Hrvatske, natjecat će se 16 prekrasnih finalistica iz cijele Hrvatske.

Ove lijepe i pametne djevojke među kojima su i magistrica matematike, BSc Hortikulture, te studentice predškolskog odgoja, kineziologije, sociologije, međunarodnog prava odradile su zahtjevne pripreme za finalni izbor. 

”Prijavilo se preko 400 djevojaka iz cijele Hrvatske. Selekcijom je odabrano Top16 koje su ušle u finale izbora Miss Universe Hrvatske 2023. Sve su redom obrazovane mlade djevojke, neke još  studiraju i kao takve imaju utjecaj na mlađe generacije radeći na malim projektima sa mogućnostima pozitivnih promjena”, ističe Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije MUH. 

Izbor za Miss odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku. “Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama . Pravi su razlog zašto su baš one odabrane kao ambasadorice svojih zemalja jer na svojim platformama promiču i iniciraju promjene u društvu”, objašnjava Delač.

Za vrijeme boravka u Zagrebu u luksuznom hotelu Esplanade, a vrijeme im je bilo ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru: večernjih i koktel haljina Bariba, kupaćih kostima Pletix, te obuće Baldinini. Na bazenu Grand Brioni Pula hotela, grandioznog hotela s pet zvjezdica grupacije hotela Arena Hospitality imale su i službeno fotografiranje te uvježbavanje koreografije. Da bi ovogodišnje finalistice zaista zablistale pobrinula se vizažistica Beauty Studija MZ Maja Zatezalo u suradnji s Aura kozmetikom te stilisti Studia Marcela, koji su za njegu i stiliziranje kose koristili Silky Technobasic proizvode. Svaki njihov korak za vrijeme priprema pratila je kamera Doriana Gašparovića. Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Arijana Podgajski, čije biografije možete pročitati u nastavku, predati krunu Zlatarne Dodić saznat ćemo 3. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe koji će se sredinom prosinca održati u El Salvadoru.

Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura. 

U finalu izbora svoje mjesto našle su i dvije Slavonke. To su Matea Blažević iz Đakova i Ana Mujkić Granić iz Vinkovaca.

Matea Blažević, 22, Đakovo

Visina: 176 cm
Obrazovanje/stečeno zvanje: studira biologiju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Strani jezici: engleski

Matea je ponosna na stručni rad u kojem je sudjelovala i koji je objavljen ove godine, a koji omogućava razvoj istraživačkih vještina učenika osnovnih škola. Ponosna je i što je pružila dom kornjači čančari, ugroženoj vrsti u Hrvatskoj. Rekreativno igra odbojku i ide u teretanu, voli čitati knjige, gledati serije, kuhati i provoditi vrijeme u krugu svoje obitelji i prijatelja te provoditi vrijeme u prirodi sa svojim ljubimcima.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se za zaštitu okoliša i poticanje smanjenja korištenja plastike u svakodnevnom životu. Smatra da je jedan od najvećih problema današnjice zagađenje mikroplastikom jer plastika nije razgradiva i ona ulazi u vode i hranu koje konzumiramo te time predstavlja velik zdravstveni problem.

Ana Mujkić Granić, 18, Vinkovci

Visina: 172 cm
Obrazovanje/stečeno zvanje: maturantica Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, Vinkovci
Strani jezici: engleski

Ana je vrlo ponosna na sebe jer ne odustaje od onoga što želi i vrlo je ambiciozna; najvažnije joj je što je dobra kćer, djevojka i najbolja prijateljica i što se drugi osjećaju ugodno u njenom društvu. Fotografiranje i hvatanje emocija i uspomena kroz leću fotoaparata je ispunjava i smatra da je dobra u tome. Smatra da su u svijetu danas najveći problemi siromaštvo, nejednakost, politička nestabilnost i sukobi te klimatske promjene, a da bi se ti problemi riješili, treba početi od uzroka tih problema, promicanjem održivog razvoja, ljudskih prava i socijalne pravde.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se za osnaživanje žena i promicanje ravnopravnosti spolova. Žene su često izložene diskriminaciji, nasilju i nejednakosti u različitim aspektima života i to se mora promijeniti. Vjeruje da žene imaju moć pozitivnog utjecaja na društvo, a zauzimanjem za ravnopravnost spolova možemo stvoriti ravnopravniji i pravedniji svijet za sve.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari