'Večere za 5 na selu'

Purger u Baranji oduševio kandidate i osvojio velik broj bodova

PR

Dokazao se kao domaćin! Ivan i Mirjam izjednačeni: 'Da mogu, napisala bih broj 20! Sve je bilo odlično'

Računalni tehničar Ivan Leljak iz Belog
Manastira ugostio je protukandidatkinje drugog dana
‘Večere za 5 na selu’. Kulinarsku avanturu ovog
tjedna žive kandidati iz Slavonije i Baranje, a predstavnik
baranjskog kraja bio je upravo Ivan, Zagrepčanin kojeg je ljubav
dovela u Beli Manastir. Pri spravljanju svoje večere oslonio se
na tradicionalnu kuhinju pa su se tako na njegovom popisu
namirnica našli svinjski lungić, svježi kravlji sir, kore za
pitu, kulen, celer, bijela čokolada i naranča. Ivan je za svoju
večeru dobio 37 bodova te time trenutno dijeli prvo mjesto s
jučerašnjom domaćicom Mirjam. Oduševio je dame svojim ukusnim
jelima i atmosferom koja je bila opuštena i ugodna.

Ivan je pripravu svoje večere započeo glavnim jelom koje je
nazvao ‘Purger u Baranji’. “Ja stvarno ne znam što bi to moglo
biti, baš je jako apstraktno”, komentirala je Bojana naziv
glavnog jela! Anica je, pak, bila konkretnija. “Možda je to
lungić s pireom od celera”. “Ime je takvo jer je na zagrebački, a
glavni sastojak punjenja je kulen. Napravio sam miks
zagrebačko-baranjskog jela”, ispričao je Ivan i dodao da to jelo
obožavaju jesti u njegovoj obitelji. “Fino bude jako, uz laganu
kremu od celera”, dodao je. Nakon što je završio s punjenim
rolicama, Ivan se prihvatio kreme od celera te završavanja mesa.
Nakon toga, prihvatio se umaka za jelo. “Sigurna sam da ćemo se
kod Ivana najesti”, zaključile su Bojana i Anica. Bacio se potom
na pripravu deserta ‘Kruglofića’. “Od čokolade možda s narančom,
možda će praviti kuglice neke punjene…”, zapitala se Anica o
čemu se radi. Jelo je to koje najčešće radi Ivanova supruga, a u
njemu uživa cijela obitelj. “Muškarcima slastice idu zajedno”,
komentirala je Kristina, a Ivan je upravo to dokazao u svojoj
kuhinji. “Nadam se da će im biti fino, nije težak, nadam se da će
biti osvježavajući”, zaključio je o svojoj slastici domaćin.
Posljednje se na redu za spremanje našlo predjelo ‘Baranjska
geometrija’. “Naš Ivan poduzetnik, geometrija, što bi to moglo
biti”, zapitala se Mirjam. Kristina je ocijenila da bi u svakom
kutu mogao biti trokut od narezaka, a bila je prilično blizu.
“Bitno mi je da im jela budu fina, ja sam dao sve od sebe, a
ostalo nije u mojim rukama”, komentirao je Ivan kada je upitan
hoće li se damama svidjeti njegova jela.

Nakon što je Ivan svoju pripravu večere priveo kraju, pustio je
suprugu da se prihvati dekoracije stola, a dame su u kombiju
otkrile da jedva čekaju doći kod njega. “Mislim da će biti
odlično kod Ivana”, rekla je u kombiju Mirjam i dodala da smatra
da će domaćin danas biti opušteniji. “Samo da se on ne istremira,
da ne bude treme i bit će ok”, dodala je Kristina. Dogovorile su
se dame da će Ivana opustiti tijekom aperitiva i potom se dobro
podružiti. Ubrzo su dame stigle kod Ivana u Beli Manastir, a
došle su pjevajući mu. Ponudile su mu domaći višnjevac,
limoncello i rakiju od šljive. “Svidio mi se aperitiv, bilo je
tradicionalno baranjski, samo limoncello možda nije”, otkrila je
Bojana. Višnjevac, koji je radila Ivanova supruga, dobio je
lijepe pohvale od Kristine, a Mirjam je pohvalila i njegovu
cijelu dobrodošlicu. Ocijenila je da je domaćin bio bez treme i
da ih je dočekao baš lijepo – domaćinski.

Stigla je potom ‘Baranjska geometrija’. “Predjelo je bilo
fenomenalno, baš sam se oduševila”, otkrila je Anica o predjelo
te pohvalila činjenicu da je Ivan majonezu radio sam. “Bilo je
jako fino, majoneza kao da sam ju izmislila. Kulen malo preljut,
ali se savršeno uklopio”, ispričala je Bojana. Velike pohvale
dobio je i od Kristine. Nakon što su se dame oduševile predjelom,
stiglo je glavno jelo.

‘Purger u Baranji’ svidio se damama. “Moram probati pire od
celera”, komentirala je Mirjam, a potom je Ivan objasnio da su
obiteljski odlučili jesti manje krumpira, a više pirea od celera.
“Unutra vam idu skoro dva celera, ide malo maslaca i vrhnje i sol
te papar”, opisao je prilog Ivan. “Prozračno je”, uzvratila mu je
Kristina. “Lungić je bio jako fin, nije bio suh, bio je mekan i
fin. Krema od celera je bila jako fina, izričito, a šampinjoni
također. Oduševljena sam”, komentirala je Anica. “Glavno jelo je
bilo jako fino, ja inače možda ne volim puno mesa, ali ovo se
taman uklopilo, gljive, celer, salata…”, dodala je Bojana.
Nakon finog glavnog jela, Ivan je odlučio poslužiti desert

‘Kruglofić’ – recept njegove supruge Ivan je damama poslužio jer
je to omiljeni desert njegove kćerkice. “Desert je bio jako fin,
naranča, bijela čokolada, sočno. Baš fino”, komentirala je
Bojana, a Mirjam je Ivanu komplimentirala rekavši da je srušio
njezine predrasude. “Imao sam dvostruku tremu – radi vas i radi
žene”, otkrio je on. “Ne volim slatko, ne volim sve deserte, ali
ovo mi je bila kraljica večeri”, pohvalila je Mirjam desert. Dame
su bile zadovoljne posluženom hranom, a potom ih je Ivan
iznenadio i divnim poklonima.

Počastio je Ivan ekipu za kraj i svirkom gospodina Branka, koji
je na gitari zasvirao ekipi, a posebno šarmirao Anicu! Ekipa se
odlično provela, a Ivan je pobrao same komplimente od svojih
gošći. “Bilo je odlično, cure su bile fenomenalne”, otkrio je po
završetku svoje večeri. Dame su zadovoljstvo iskazale i ocjenama
– Kristina je Ivanu dala čistu desetku. “Potpuno se predao ovome
što je radio, bio je opušten, sve je bilo savršeno”, zaključila
je Kristina. Mirjam mu je udijelila 9 sa plusom, a jedini razlog
za devetku bilo je nedovoljno začinjeno glavno jelo. “Ivanu sam
dala osam, bilo je jako fino kod njega, ali sam očekivala malo
više”, objasnila je, pak, Anica svoju ocjenu. Desetkom je
bodovanje zaključila Bojana koja je za Ivana imala samo riječi
hvale. “Da ima broj 20, napisala bih dvadeset, sve je bilo
odlično”, zaključila je.

U konačnici je Ivan dobio 37 bodova te trenutno dijeli prvo
mjesto s Mirjam. Hoće li ih Kristina uspjeti nadmašiti?
Pogledajte u ‘Večeri za 5 na selu’ od 20:15 samo na RTL-u!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari