Projekt RCK VirtuOS

U Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek održane radionice uz Branimira Blajića

PR

Radionice održane u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek bile su namijenjene nastavnicima koji predaju stručne predmete i mentorima ugostiteljsko-turističkih škola uključenim u aktivnosti RCK VirtuOS, gospodarskim partnerima projekata te dionicima u turizmu u čiji je djelokrug rada uključeno poslovno upravljanje

Uspješna suradnja Regionalnog centra kompetentnosti
Ugostiteljsko-turistička škola Osijek i Veleučilišta Edward
Bernays, jedinstvenog visokog učilišta koje pruža mogućnost
najinovativnijeg obrazovanja stručnjaka iz područja komunikacija
i turizma, oplemenjena je dvodnevnim radionicama.

Radionice održane u Ugostiteljsko-turističkoj školi
Osijek bile su namijenjene nastavnicima koji predaju stručne
predmete i mentorima ugostiteljsko-turističkih škola uključenim u
aktivnosti RCK VirtuOS, gospodarskim partnerima projekata te
dionicima u turizmu u čiji je djelokrug rada uključeno poslovno
upravljanje. Radionice je vodio Branimir
Blajić
, stručnjak s bogatim iskustvom u hotelijerstvu i
predavač na Bernaysu koji s partnerima danas vodi tvrtku Best
Hospitality Solutions za upravljanje hotelima.

“Već petnaestak godina dolazim u Osijek i surađujem sa
Ugostiteljsko-turističkom školom. Znali smo preko ljeta i do
stotinjak učenika uzeti na praksu za jadranske destinacije. Ovdje
sam jer mi je želja bila ugostiteljima i turističkim djelatnicima
s kontinenta prezentirati nove ideje i tehnike. Stoga već dva
dana radimo punom parom”, istaknuo je Branimir Blajić.

Blajić dodaje kako su potrebe za kadrovima u turizmu generalno
velike, bez obzira radi li se o “front office” ili “back office”
poslovima.

“Jako je puno izazova i svašta okruženje priča o toj našoj
struci. Želim reći kako je ugostiteljsko-turistička struka lijepa
i ima perspektivu i svatko može naći svoje mjesto pod suncem i od
toga uredno i pristojno živjeti. Izazova s radnom snagom,
naravno, ima mnogo, no čini mi se da se velike hotelske kuće
polako navikavaju na situaciju i primjenjuju sve kvalitetnije i
kreativnije modele regrutiranja, i to rade pravovremeno. Vjerujem
da će trend uvoza radnika iz zemalja trećeg svijeta i dalje
rasti, no s druge strane otvaraju se i velike mogućnosti našim
kadrovima da poprilično ubrzaju svoj karijerni put, što vjerujem
da će mnogi i učiniti”, naglasio je Branimir Blajić.

Neke su od tema koje su dominirale tijekom radionica ključne
menadžerske kompetencije, stilovi vođenja, disfunkcija tima i
timsko zdravlje. Bilo je riječi i o emocionalnoj inteligenciji u
vođenju, a i o tome kako pravilno postavljati ciljeve, kako
implementirati SMART ciljeve te
o Maslowljevoj piramidi u praksi,
Herzbergovoj dvofaktorskoj teoriji motivacije
i praktičnom pristupu teoriji potreba. Tu su bile i
osnovne grupe demotivatora te samomotivacija i kako najbolje
izvući iz sebe.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola
Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS, kao i kampanje
promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu
promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja
u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja
promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete
ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava
obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja
kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete
usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih
poslodavaca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari