Limuni i drugi citrusi su posebno podložni jer su prekriveni porama, dajući bakterijama dodatnu površinu za razmnožavanje
Mogu li dobiti čašu vode? I možete li dodati krišku limuna? To je
pitanje koje ne bi trebali pitati, a u nastavku saznajte zašto.
Bez obzira da li ide u vašu vodu, koktel, čaj ili u kiselu vodu,
kriška limuna je uobičajeni dodatak piću. Međutim, da li ste se
ikada zapitali gdje je to zapravo bilo? Te kriške limuna u
restoranu nisu tako čiste kao što biste željeli da budu.
Limun može biti kontaminiran iz više razloga. Iako ste možda
dovoljno vrijedni da operete limun kod kuće, nema garancije da će
konobari u vašem restoranu u koji idete prati svaki pojedinačno,
ili svoje ruke nakon pauze u toaletu, do savršenstva. Uparite to
sa mogućim korištenjem istih noževa za meso i proizvode i
kontaminacija se može brzo proširiti. Limuni i drugi citrusi su
posebno podložni jer su prekriveni porama, dajući bakterijama
dodatnu površinu za razmnožavanje.
Najbolje je da zatražite kriške na malom tanjuru. Zatim
iscijedite limunov sok direktno u vodu i suzdržite se od
ispuštanja cijele kriške u čašu. Možda vas neće u potpunosti
zaštititi, ali će u velikoj mjeri smanjiti vašu izloženost
neželjenim bakterijama, piše
Net.hr.