Fašnik Udruge

Uz proglašenje 7. Karašicke Republike održana još jedna Ledina za pamćenje

PR

Proglašena je 7. Karašicka Republika, koja je dobila i novog grofmanna Josipa Mandića

Subota, 18. veljače, na ledini između Valpova i Belišća donijela je brojnim posjetiteljima pregršt dobre zabave i fašničkih sadržaja u organizaciji udruge Karašicka Republika. Proglašena je 7. Karašicka Republika, koja je dobila i novog grofmanna Josipa Mandića. Novi grofmann izabran je tradicionalnim demokratskim izborima izvlačenjem papirića iz šešira, što govori apsolutno sve o tome kako se u Republici njeguju fer i pošteni, demokratski izbori, bez imalo namještanja i nepotizma, što se sasvim poklapa s činjenicom da je novi grofmann brat novog republikanskog predsjednika Marijana Mandića.

Novi Grofmann pokazao je svoju želju za radom odmah po imenovanju te preuzeo ulogu DJ-a za cijeli event Ledine, a samo par metara dalje pratila ga je Gastro sekcija koja se još jednom pobrinula da svi posjetitelji uživaju u delicijama republičke kuhinje.

Veliki dio ovog eventa obilježio je Open Air Kviz na kojemu je republički kviz master Dinko Župan, ispitao znanje intelektualaca i svih onih koji se tako osjećaju o temama općeg i valutnog znanja. Poseban naglasak stavljen je na set pitanja o Republici, što je izazvalo oduševljenje svih prisutnih i donijelo prva mjesta timovima koji su usko vezani uz Republiku. U ekstra jakom turniru svestranih umova pobjedu je odijela ekipa Gym Boys, na drugom mjestu su bili AMAIteri, a na trećem ekipa Veseli kanister. Svima trima ekipama uručene su posebne nagrade organizatora.

Republikanci su kao fašnik spalili slamnati pust u obliku jedne posebne valute koja je ove godine punila naslovnice, a praznila bankomate i obnovila slavu poznate rečenice: “Imate li sitnoga?”.

Ništa sitnoga nije bilo u velikom ekspresivnom performansu koji je popratio spaljivanje fašnika, počevši s Glasovima prošlosti i poslanicom karašickog predsjednika emeritusa Mislava Matišića, a završivši spektaklom u izvedbi ekipe iz Slama Land Arta koja je i ove godine oduševila sve prisutne.

Ove godine ova vesela udruga event entuzijasta planirala je još nekoliko uzbudljivih događanja pa za sve detalje popratite društvene mreže Karašicke Republike.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari