prekrasna ljubavna priča

Mladi par iz Vinkovaca ponovno otvara kultni vinkovački kafić “Walkow”

Photo/Stella Mešić

Walkow priča temeljila bi se na jednakosti, prihvaćanju, transparentnosti te promicanju kulture i umjetnosti

Mia Zeko (24) i Roberto Panić (27) dugogodišnji su par koji dijeli iste želje i interese, a odnedavno su ih odlučili provesti u djelo. Iz razloga što se lijepo slažu i odlično funkcioniraju na privatnom planu, Mia i Roberto nisu imali strah proširiti svoj odnos i na onaj poslovni. Ovaj simpatični mladi par smatra da svojim trudom i energijom može pozitivno utjecati i na druge.

Naime, kada je uslijedila vijest o zatvaranju kultnog kafića Walkow, čvrsto su odlučili preuzeti stvar u svoje ruke i ne dopustiti da izumre svima poznata vinkovačka prijestolnica kulture. Ponovim otvorenjem i preuređenjem kafića odlučili su nastaviti tradiciju dobre vibre i kvalitetne glazbe u Vinkovcima te samim time kontinuirano podržavati alternativnu scenu mladih. Iako mladi, svojim poduzetničkim duhom prožetim dobrom energijom i požudom za revitalizacijom ovog kultnog i svima omiljenog mjesta,  odlučili su se za veliki pothvat kojim žele pokazati mladima kako se za vrijedne stvari vrijedi boriti.

“Ideja za ponovnim otvorenjem kafića došla je vrlo spontano. Toga dana bili smo u gradu na piću, a ideje su se samo počele nizati. Interesantno mi je što se svaka naša mantra, skica, apstraktna ideja doista nerijetko pretoči u instant realizaciju. Nas dvoje volimo dobru energiju, ljude i kvalitetna događanja. Oboje smo kreativni, a dosad nismo imali priliku izraziti tu osobnost i stoga smatram da je ovo apsolutno velika prekretnica i sjajan potez u našim životima. Ubrzo smo shvatili kako bi nam ovo mjesto mogla biti točka pronalaženja i iskazivanja istoimene karakterne crte.

Osim toga, veliki smo zaljubljenici u dobar dizajn interijera, a posebice onog “old soul” tipa u kojemu smo oboje najviše uživali tijekom rada na ovome kafiću. Složili smo se i s tim da je preseljenje u zajednički stan odigralo također veliku ulogu jer smo se počeli jako dobro shvaćati kada je estetika u pitanju, ideje su se neprestano nizale i malo nas je i naš stan počeo podsjećati na Walkow jer je pun živih boja. Simpatična su nam home edition mjesta poput Walkowa. Možda je to bio okidač, stvarno ne znamo. Mnogo godina smo jedna vrlo dobra sinergija i smatram da je to zlatna ulaznica za ovako veliku stvar. Ništa se zapravo neće pretjerano mijenjati osim estetskog dijela kafića i nove postave, ali stari đir ostaje i nikada ne prestaje. Ukratko rečeno, težimo dobroj glazbi, izložbama, edukacijama, buvljacima, sajmovima i sličnom. Najviše se veselimo ljudima i njihovim osobnostima jer ipak su oni činili ovo mjesto onakvim kakvo ono doista jest”, govori Mia.

Walkow – Centar kulture, kako glasi njegovo puno ime, od početka je bio zamišljen kao mjesto u kojem će zaživjeti kulturna scena Vinkovaca, a svi oni koji su ondje provodili svoje dane znaju da je to uistinu tako.

“Emocije i zajednički predosjećaj uvijek su nas vodili konkretnim ciljevima kojima ćemo zasigurno izazvati pozitivne reakcije ljudi. Najviše nam se, zapravo, svidjela priča koju su Walkow i njegovi ljudi pričali. Svi dobro znaju kako ovo mjesto nikada nije bilo samo običan kafić i to je jedan od razloga zbog kojeg doista ne želimo da se zapečati na taj način. Isto tako, želimo i dalje nastaviti pružanje utočišta svim umjetnicima, onim priznatima, ali i onima koji su u procesu nastajanja i probijanja na scenu. Walkow je bio i ostat će utočište onima kojima je potrebno mjesto za daljnji napredak, a osobito mladima kojima je nužna bezuvjetna podrška u osjetljivim godinama i koji su još uvijek u valu pronalaženja.

Walkow priča temeljila bi se na jednakosti, prihvaćanju, transparentnosti, promicanju kulture i umjetnosti, a cilj nam je uključiti i mlađe i starije u samopromociju u našem lokalu jer on i jest zamišljen kao kreativna riznica ispunjena svim formama stvaralačkih djelatnosti”, poručuju Mia i Roberto.

Bitno je naglasiti kako Walkow ostaje pet friendly mjesto gdje su mace i psi vrlo poželjni gosti koje će uvijek dočekati neka klopica.

“Walkow i dalje ostaje mjesto gdje će se održavati buvljaci, izložbe fotografije, likovne umjetnosti, mode i dizajna, a tu će biti i noviteta poput sajmova antikviteta, Wine and paint radionica kao i mogućnost samopromocije svih onih koji proizvode nešto iz svoje kućne radinosti. Naš Walkow bit će mjesto za sve vrste predstavljanja, radilo se o književnom, glazbenom, likovnom ili bilo kojem drugom opusu. Također, želimo sudjelovati i u humanitarnim akcijama te pružiti pomoć i biti oslonac svima onima kojima je to potrebno.

Naravno, Walkow ne bi bio ništa bez silne podrške koju su nam pružili naši divni, vrijedni prijatelji koji su, zajedno s nama, upotpunili ovu priču i pružili nam podršku kakvu nismo mogli ni zamisliti. Zahvalni smo i Miinom ocu, koji je većinu svoga slobodnog vremena proveo uređujući interijer s nama. Zato smo njemu, i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj priči, iznimno zahvalni”, govore novi vlasnici.

Sada samo preostaje da svi Walkowu ponovno daju priliku i da ono zaista nastavi biti mjesto gdje svi mogu pronaći svoj mali bijeg od realnosti. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari