projekt glumačke skupine

Fenomenalni roditelji posljednjom predstavom učenicima oprostili se od Mladosti

Za zadnju predstavu kao oproštaj s roditeljima čija djeca odlaze u srednju školu izabrali su naslov školske lektire

Predstavom “San il java” roditelji osmaša oprostili su se od Osnovne škole Mladost u Osijeku. Riječ je o projektu koji je prije desetak godina pokrenula odgojiteljica u dječjem vrtiću Sjenčica Mira Vego, uključujući roditelje vrtićaraca u glumačku skupinu vrtića.

“Na jednom od druženja roditelja i djece s nama odgojiteljima rodila se ideja o glumačkoj skupini. Odaziv roditelja je bio izvrstan i krenuli smo u pripremu prve predstave za djecu”, rekla je Mira Vego dodavši kako su predstavom “Crvena koka” oduševili mališane u mlađoj skupini. Uslijedile su nove predstave sve do polaska djece u školu.

Roditeljska glumačka skupina nastavila je s organizacijom jednogodišnje predstave za djecu i tijekom njihovog osnovnoškolskog obrazovanja uz mentoriranje učiteljice Zehre Delić i uz glumačko pojačanje učiteljica Goranke Janjić, Tatjane Šimić i Ivane Adamček, vjeroučitelja Petra Kopunovića Legetina, domara škole Rade Bece i ravnatelja Josipa Jukića.

Nizale su se predstave od Priča iz Zelengrada, Crvenkapice, Ivice  i Marice preko Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića pa sve do Plesne haljine žutog maslačka, a nakon ukidanja korona mjera glumačka je skupina ove godine odigrala svoju posljednju predstavu u školi Mladost.

“Kako smo i do sada obrađivali naslove školskih lektira, za zadnju predstavu kao oproštaj s roditeljima čija djeca odlaze u srednju školu, odlučili smo napraviti novu predstavu kombinirajući nekoliko dosadašnjih”, rekla je Zehra Delić, redateljica predstave San il java.

Ravnatelj škole Josip Jukić u ulozi dječaka otvara predstavu komentirajući dosadašnje lektire nakon čega zaspi, a ostatak predstave događa se u dječakovom snu.

“Iznimno mi je drago što smo kroz godine nadograđivali projekt glumačke skupine, imali smo i jedno gostovanje u Osnovnu školu Matija Gubec u Tavankutu u Republici Srbiji gdje se provodi nastava na hrvatskom jeziku s predstavom Emil i detektivi. Osim lijepih uspomena djeci, nama nastavnicima i roditeljima, pokazali smo i smisao škole za život, škole koja uključuje sve koji su voljni dati svoj doprinos u odgoju i obrazovanju naše djece”, zaključio je Jukić.

Mladost je škola koja zasigurno prednjači u različitim modelima suradnje s roditeljima, a uz brojne druge aktivnosti koje provode tijekom godine, predstavom zaključuju školsku godinu. Danas su izveli dvije predstave, za niže razrede osnovne škole te za učenike predmetne nastave, a emocija nije nedostajalo ni na jednoj od njih.

“S knedlom u grlu se opraštamo od osnovne škole Mladost ne samo zato što nam za djecu završava jedno školsko razdoblje nego jer smo i mi kao roditelji uživali u ovoj suradnji. Posebna zahvala ide odgojiteljici Miri Vego koja nas je okupila i zatim učiteljici Zehri što si bila uporna, vjerovala u nas šaku amatera, i uložila svoje vrijeme, volju, živce i talent da od nas napraviti profesionalne amatere. Bilo je to lijepo osmogodišnje druženje koje će sigurno ostati u srcima svih nas”, u ime roditelja je rekla Lovorka Šimić Bošnjak.

Među roditeljima koji su svih deset godina uključeni u glumačku skupinu su uz Lovorku Šimić Bošnjak i Anamarija Ramač, Anita Marinić, Mirela Karapetrić, Sonja Horvat, Snježana Tatić, Tamara Budimir i Ivana Gusak Galić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari