sretno!

Večeras počinje Eurovizija: Naša Mia nastupa 11. po redu

Nel Pavletić/PIXSELL

Prva polufinalna večer u Torinu kreće večeras u 21 sat, prijenos uživo možete pratiti na HRT-u 1

Hrvatska predstavnica, Osječanka Mia Dimšić, večeras u dvorani PalaOlimpico u Torinu nastupa 11. u prvom polufinalu najvažnijeg i najgledanijeg pjevačkog natjecanja na svijetu – Eurovizije.

Mia se jučer na društvenim mrežama pohvalila i novom kraćom frizurom, a novi look svi su pohvalili.

Prva polufinalna večer u Torinu kreće večeras u 21 sat, prijenos uživo možete pratiti na HRT-u 1. Mia nastupa 11. po redu.

Uoči prijenosa, od 20 sati, emitirat će se dokumentarni film “Ususret Eurosongu – Priča o Miji”.

“Situacija je pod kontrolom, riješili smo sve probleme. Naime, bilo je teškoća sa zvukom na drugoj probi pa mi je bilo teško koncentrirati se na koreografiju, ali smo se uvjerili da je sad sve u redu. Tek sad dobivam osjećaj da je to stvarno i da se doista događa. Osjećam adrenalin i malu tremlu. Bilo bi čudno da je nemam, ovo je nešto jako važno za što smo se pripremali mjesecima. Pazili smo na svaki detalj i mogu reći da u posljednjih šest mjeseci živim samo i isključivo za ovu priču. Sad je došla kulminacija, sve se to mora prikazati u tri minute i trudit ću se da nas predstavim u najboljem svjetlu”, rekla je Mia za Večernji list.

Kroz ovogodišnje 66. izdanje Eurosonga, koje se održava u Torinu u Italiji, gledatelje vode svjetski poznata pjevačica Laura Pausini, radijski voditelj Alessandro Cattelan i glazbenik Mika – Michael Holbrook Penniman. Tema mira u središtu je ovog izdanja Eurosonga.

Na ovogodišnjem Eurosongu natjecat će se 40 zemalja, među njima su i povratničke zemlje poput Crne Gore i Armenije. Rusiji je ove godine zabranjen nastup zbog pokretanja rata i invazije na Ukrajinu.

U prvom polufinalu za prolaz dalje natječu se i: Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Armenija. Izravni finalisti koji glasuju u ovom polufinalu jesu: Francuska i Italija.

Mi iz Hrvatske ne možemo glasati za Miju, ali ako živite u inzomestvu to možete učiniti na brojeve iz vaših zemalja:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari