muke po fišu

Slavonsko-baranjska večer u ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’: Najbolji fiš skuhao Španjolac Juan

RTL

Stigao je finalni tjedan kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', a u natjecanju su ostala samo tri para: Ana i Sandra, Ivana i Juan te Ante i Danilo…

Posljednje ovosezonsko kulinarsko putovanje Lijepom Našom
natjecatelje kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj! odvelo
je u Slavoniju i Baranju u zadatku ‘Domaće je domaće’.

”Danas radite pileći i riblji paprikaš. Imate 75 minuta i
pripazite da su vam radne jedinice čiste jer ćemo vam uzeti jedan
bod”, rekao im je Špiček, a
Željka, koja je rodom iz Slavonije, dodala je da
ništa od toga ne ide bez domaćih rezanaca i noklica.

”Kad sam ja počeo kuhati riblji paprikaš trebalo mi je
četiri–pet puta da shvatim kako omjere postaviti i kako to
odraditi”, otkrio je Špiček.

”Očekujem da će Ivana skuhati dobar pileći paprikaš, a ostala
dva para mi se čine uplašena na sam spomen riječne ribe”,
komentirala je Željka. ”Muž mi je Slavonac i moram ovo dobro
napraviti!”, rekla je Ivana.

”Slatkovodnu ribu sam samo na slikama vidio, dobro pastrvu sam
jeo, ali nemam pojma ništa o slatkovodnoj ribi”, rekao je Ante,
a Sandra i Ana rekle su da često rade pileći paprikaš dok riječnu
ribu ne vole jesti pa riblji paprikaš nikada do sada nisu radile.

Žiri
je prošetao studijem, a Željka je Ani i Sandri dala dobre
smjernice za pripremu ribljeg paprikaša.

”Za pileći paprikaš bitno je dobro zažutiti luk”,
Špiček je Danilu i Anti dao savjet,
koji su oni objeručke prihvatili.

”Osim kvalitetne ribe, kod ribljeg paprikaša sve se bazira oko
začina i to onih bazičnih”, objasnila je
Željka.

”Šećer
je vrlo bitan pri samom kraju kuhanja jer digne papriku, to je
mala tajna koju mi je rekao moj prijatelj Denis iz Osijeka.
Zbilja taj šećer podigne okus”, bacio je Špiček
još jedan tajni ‘as iz rukava’ što se tiče ribljeg paprikaša, a
onda pokudio Anu i Sandru što nisu stavile dovoljno paprike u
riblji paprikaš pa je uzeo vrećicu i cijelu sasuo u lonac, što je
šokiralo Sandru. ”Trebale biste dodati još paprike”, rekao im
je.

Prije
kušanja Pažanin je rekao da su Danilo i
Ante imali neurednu jedinicu pa su u startu su dobili
bod manje.

Ana i Sandra prve su servirale svoje paprikaše
žiriju. ”A gdje su riblje glave?”, upitao je djevojke Špiček.
”Čule smo da ne idu u riblji paprikaš glave”, rekle su Ana i
Sandra. Špiček im je rekao da su krivo čule. Željka nije bila
zadovoljna gustoćom oba paprikaša.

Željka je okrenula šest, Špiček pet i Pažanin šest – ukupno
17 bodova.

Sljedeći
na redu bili su Danilo i Ante s već
dodijeljenim negativnim bodom za nečistu radnu jedinicu.
Dečkima je Željka objasnila da je njihovo ‘japansko’ serviranje
pilećeg paprikaša potpuno krivo. ”Nemoj mi, molim te, pileći
paprikaš servirati kao japanski minimalizam. Za sve postoji
vrijeme i mjesto i ne trebaju sve minimalistički servirati. Ovo
je ionako bio zbrčkani tanjur i ne mogu se izvlačiti na japanski
način serviranja”, nije ih štedjela Željka.

Špiček je okrenuo sedmicu, Pažanin peticu, a Željka sedmicu –
ukupno 19 bodova.

Ivana
i Juan
bili su posljednji koji su pred žiri donijeli
paprikaš i perkelt – pileći paprikaš s vrhnjem. ”Vi ste se
jedini usudili staviti vrhnje”, zadovoljno je primijetio Pažanin
te pohvalio oba njihova jela, kao i Željka i Špiček. ”Od
svih vas, Španjolac je skuhao najbolji riblji paprikaš, ja ne
znam što se tu događa!”, zaključio je Špiček.

Željka je okrenula devet, Špiček devet i Pažanin deset –
ukupno najviših 28 bodova.

Ivana i Juan tako su trenutačno na prvom mjestu, a kakav
ih sljedeći zadatak očekuje u finalnom tjednu, gledatelji će
doznati sutra u 21 sat.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari