90 izlagača

WINEOS donosi još jedan atraktivan Cooking Show

Osim showa na pozornici, posjetitelji "WineOS-a" imat će prigodu isprobati i razne domaće delicije

Sedmo izdanje međunarodnog sajma vina, delicija i ugodnog
življenja “WineOS” održat će se 28. i 29.
siječnja u osječkoj dvorani “Gradski vrt”. Na više od 1900
četvornih metara i 90 izlagačkih mjesta s preko stotinu izlagača
iz Hrvatske i susjednih zemalja, posjetitelje ponovno očekuje i
bogat gastronomski program.

Tijekom dva dana sajma na pozornici će se u sklopu
“Cooking Showa” izmijeniti ukupno pet kuhara iz
Osijeka i okolice, chefova čije su specijalitete dosad mnogi
probali, ali možda nisu znali tko stoji iza tih delicija svojim
imenom i znanjem. Upravo je brendiranje sjajnih znalaca jedan od
ciljeva održavanja “Cooking Showa”.

Prvog dana “WineOS-a”, u petak 28. siječnja, svoje će vještine
nazočnima prezentirati Tomica Đukić i Igor
Vlatković.
Đukić, Osječanima poznat kao dugogodišnji
chef restorana “Zimska luka” i hrvatske nogometne reprezentacije,
a danas voditelj kuhinje u osječkom KBC-a, odlučio je pripremati
specijalitet od riječne ribe. O čemu je točno riječ bit će
iznenađenje za sve one koji će u petak biti u dvorani. Nakon
njega na pozornicu dolazi Vlatković, glavni chef poznatog
baranjskog restorana “Citadela”. U skladu s trendom kojeg
promoviraju u tom ugostiteljskom objektu, Vlatković će pripremiti
specijalitet od mesa podolca, baranjskog goveda kojeg u
“Citadeli” sami uzgajaju.

U subotu nas očekuju tri kuhara: Saša Vojnović, Mateo
Meković i Nebojša Rajković
. Vojnović, koji se svojim
sugrađanima predstavio na prethodnom izdanju “WineOS-a” 2020.
godine, u međuvremenu se s Kvarnera vratio u rodni Osijek te
preuzeo glavnu ulogu u restoranu hotela “Lug”. On će na pozornici
pripremiti jelo od riječne ribe. Meković, mladi i talentirani
chef restorana “Waldinger”, odlučio se za meso crne svinje što
će, vjerujemo, razveseliti goste u blizini pozornice koji će
imati prigodu isprobati zanimljiv specijalitet. Rajković je
veliki ljubitelj i specijalist za jela od divljači te će se
upravo kroz specijalitet od divljači glavni chef “Čingi –
Lingija” predstaviti osječkoj publici koja ga je već dobro
upoznala kroz meni spomenutog restorana.

Osim showa na pozornici, posjetitelji “WineOS-a” imat će prigodu
isprobati i razne domaće delicije na izlagačkim mjestima malih i
velikih proizvođača. Među izlagačima će biti i Ugostiteljsko –
turistička škola iz Osijeka čiji će učenici pomagati u
realizaciji programa sajma i time stjecati važna iskustva u
praktičnom radu na velikim događajima. Na štandu škole goste će
također dočekati razna ukusna iznenađenja.

U gastronomskom dijelu programa valja izdvojiti i gala večeru
koja se vraća u program “WineOS-a”. Mnogi će biti razočarani
informacijom da je sve popunjeno, no oni koji su na vrijeme
osigurali mjesto moći će uživati u vrhunskom spoju hrane i vina.
Večera je na rasporedu dan prije početka sajma, 27. siječnja, u
restoranu “Waldinger”. Za tu prigodu angažiran je naš poznati
chef Goran Kočiš koji je priredio privlačan meni. Riječ je o šest
sljedova vrhunskih zalogaja koje će pratiti isto toliko vina iz
vinarija: “Krauthaker”, “Belje”, “Iločki podrumi”, “Apolitico”,
“Kalazić” i “Erdutski vinogradi”.

Podsjećamo kako će se sajam oba dana u dvorani “Gradski vrt”
održavati od 15 do 21 sat. U dvoranu će se moći ući samo uz
predočenje važeće COVID – potvrde ili negativnog testa. Ulaznice
će se prodavati na ulazu u dvoranu po cijeni od 100 kuna za jedan
festivalski dan. Posjetitelji će na ulazu također moći unajmiti
festivalsku čašu.

Svi koji nemaju COVID potvrdu, a žele posjetiti WineOS, moći će
obaviti testiranje u zdravstvenoj ordinaciji doktora Špiranovića,
u ulici Stjepana Radića 54, po povlaštenoj cijeni od 50 kuna.
Ordinacija će 28. siječnja raditi od 8 do 15, a 29. siječnja od 8
do 12 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari