U osječkom caffe baru Trica održalo se prvo od četiri regionalna natjecanja Julius Meinl Barista Championshipa. U četiri sata osam barista pokazalo je svoja znanja i vještine u pripremi espressa, cappuccina i napitka od kave s potpisom.
Osjetilni suci Anton Vujina i Simeon Milković, tehnički sudac
Goran Javorac i glavni sudac, Matija Matijaško, imali su pune
ruke posla, jer su se baristi pokazali vrlo vještima u
spravljanju mnogima omiljenih kava i napitaka od kave.
Baristi su se natjecali u tri discipline: pripremi espressa,
cappuccina ili latte arta te u spravljanju vlastitog napitka s
potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka,
ocjenjivali su se okus, izgled i opći dojam.
Julius Meinl je međunarodno uspješna tvrtka koja
je već više od 150 godina ambasador kulture bečke kavane, a naš
brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Iznimno
smo ponosni na našu tradiciju i stručnost, a kvalitetna edukacija
barista jako nam je važna, jer osim kvalitete same kave vještina
njezinog pripremanja ključna je za potpuni užitak konzumenata,
istaknuo je g. Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius
Meinl Bonfanti d.o.o.
Na ovom natjecanju najveći broj bodova osvojili su
baristi Boško Čakarević i Kristijan Tomeković i
tako se kvalificirali za veliko finale koje će se održati u
Zagrebu krajem rujna. Pobjednik finala osvaja vrlo vrijednu
nagradu – posjet Svjetskom natjecanju barista 2020. u australskom
Melbourneu, a polufinalistima iz Osijeka želimo puno sreće u
finalu.
Foto: Ivica Benić/SiB.hr