Besplatan obilazak Đakova

Mladi turistički vodič besplatno organizira obilazak Đakova

ĐAKOVO – “Upoznaj svoje Đakovo, 11 sati. Startna točka”, pisalo je u subotu na pločici ispred đakovačke katedrale pokraj koje se u naznačeno vrijeme okupilo petnaestak Đakovčana mlađe i srednje dobi. Čekao ih je mladi Đakovčanin Domagoj Butković, student treće godine Ekonomije u Osijeku, koji je u svibnju položio za turističkog vodiča… Tako je počeo Domagojev pilot-projekt kojim sugrađanima svake subote, ovisno o svojim obvezama, nudi besplatan jednosatni turistički obilazak vlastitoga grada i upoznavanje s njegovom prošlošću. Domagojev besplatni obilazak počeo je u katedrali, a nastavljen je na korzu, staroj jezgri grada, građenoj u duhu secesije i historicizma, koja i danas plijeni šarmom i živopisnošću.

Besplatnim obilaskom želim dati doprinos turističkoj aktivnosti grada, darovati nešto korisno sugrađanima, te još više usavršiti svoj posao turističkog vodiča”, kaže Domagoj.

Dodaje, svi se u Đakovu dičimo katedralom i ona je naš turistički as broj jedan, no brojni Đakovčani ne znaju mnogo o njoj. “Stoga upoznajem sugrađane i s nekim njima uglavnom još nepoznatim detaljima. Primjerice, iz života slikara koji su ju oslikavali pa je jedna od zanimljivosti, o čemu sam u subotu govorio svojoj grupi, da su, recimo, Alexander Maximilian Seitz i sin mu Ljudevit naslikali i sebe na freskama”, kaže Domagoj.

Najavljuje da će s vremenom širiti broj turističkih točaka po gradu koje će obuhvatiti besplatnim obilaskom. Svojim projektom želi ukazati i na potrebu i važnost dolaska turističkih grupa u sam centar grada, a ne samo obilazak ciljane destinacije u okolici.

IZVOR: Suzana Župan (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari